Verdensmesteren åpner hjemmet sitt for koronafast nordmann.

Verdensmester Paul Mc Beth åpner sitt private hjem i Virginia for koronafaste Knut Valen Håland.

– Knut kan bli her en stund
I går ankom Knut Valen Håland den lille byen Lynchburg, i staten Virginia, der Mc Beth hentet han på flyplassen, etter reisen fra Orlando, Florida. Så bar det faktisk rett ut på nærmeste lokale bane for å spille. Og hos Mc Beth blir Knut en stund fremover – i koronaly, med trening på programmet.

Paul Mc Beth er fem ganger verdensmester i diskgolf, og den beste spilleren gjennom alle tider i vår sport. Han eier også en stor ranch utenfor byen Lynchburg. På den relativt avsidesliggende farmen har han både egen bane, innendørs treningssenter og andre fasiliteter som han har bygget opp de siste åra, og tar stadig i mot besøk av andre spillere. Men i disse dager er han mer restriktiv med å ha en «åpen gård», forteller han.

– Jeg hørte at Knut ble igjen her i USA. Og han er hjertelig velkommen til å bli her en stund, til vi får mer oversikt over denne situasjonen verden er i nå. Husrom har vi. Jeg har også en egen bane på farmen, og gode fasiliteter, og i nærheten her er det mange titalls baner som vi kan trene på hver eneste dag, nå som det ikke er noen turneringer. Og blir det dårlig vær kan vi trene innendørs. Neste uke kommer også Hailey King hit, er planen. Det er spesielle tider nå, sier Mc Beth. 

Knut: – vil ikke hjem
Utenriksdepartementet har oppfordret alle nordmenn til å returnere med kurs for fedrelandet. Knut har tenkt å bli til starten av mai.
– Jeg blir her, med mindre jeg beordres hjem av staten, det er planen akkurat nå. Jeg blir i alle fall noen uker til, og så får vi se. Jeg trener i gode forhold, treffer nye folk, reiser rundt, tar selvsagt forholdsregler mot pandemien og spiller diskgolf.
Oppholdet her i USA ble jo ikke som jeg håpet på, men det er ikke så ille dette heller.

Knut sier han forstår avlysningene godt.

– Det er kjedelig at alle turneringene ble avlyst, men dette var helt naturlig og det rette å gjøre av PDGA. Dette er likevel ikke noe hinder for å trene her i varmen, spille på nye baner, og selvsagt forholde seg til de råda man får mot Korona, sier Knut.

– Er du redd og engstelig?
–  Absolutt ikke.
– Savner du familie og venner?
– Det går fint, egentlig ikke så mye, jeg følger meg trygg her. 

– Gambler du med liv og helse?
– Nei.
– Hva gjør de omreisende proffene nå?
– Nå er det mange som sliter litt, og ikke har noe annet å ta seg til enn å trene og vente. Jeg vet om flere spillere som ikke eier et annet hjem enn bilen de bor i, for eksempel Garrett Gurthie og Nate Perkins. Også Emerson Keith var bekymret, han har et lite barn å forsørge. Folk vet ikke heilt hva de skal gjøre nå, sier Knut.

Familien Jones, her Clay, huset Knut i Florida.

Dette er bakgrunnen
Knut Valen Håland og Øyvind Jarnes skulle etter planen bli i USA til og med GBO i starten av mai, men etter koronautbruddet valgte Jarnes å avbryte reisen og turneringa i Waco, Texas, fant et fly hjem til Norge og er nå trygt plassert i Langevåg, der han er i karantene.
– Det var med tungt hjerte jeg tok denne beslutningen, men det var det eneste rette for meg i denne situasjonen, skriver Jarnes på sin Instagramkonto – les mer her: https://www.instagram.com/oyvind.jarnes/?hl=nb

Håland ble igjen
Knut Valen Håland valgte derimot å bli igjen i USA. Og bodde en knapp uke hos familien Knoll i Waco, der han traff yngstemann i familien, Erik, under den første konkurransedagen i Waco. Der gikk dagene til trening og diskgolf rundt omkring på forskjellige baner, samt en pargolfturnering, før Florida var neste stopp. Men så ble TDMT avlyst etter at Håland ankom denne byen – og resten av historien med avlyste PDGA-turneringer kjenner vi nå.

Etter å ha fått hjelp av Nate Perkins og Paige Pierce, og via bekjente av Garrett Gurthie som er fra Floridaendte han opp hos familien JonesClay og Michelle, i byen Gainesville. De bodde på en stor gård ute i skogen, med egen diskgolfbane under oppbygging. Disse driver med filmproduksjon – sjekk ut deres kanal her: https://www.youtube.com/channel/UCJK-ljoCUgOp1chogP14GDw

Michelle Jones er også forfatter og på ambassadørteamet til Innova. Hun har skrevet en barnebok (!) om diskgolf som Knut fikk med seg et par eksemplarer av.

PS: artikkelen er skrevet av Knut Valen Håland sin far, og godkjent av redaksjonen!

Skroll til toppen