Sula neste!

Fredag starter endelig den nasjonale diskgolfsesongen. Norgescupsirkuset er dermed i gang etter en to måneder lang pandemipause.

Helgen 3.-5.juli skulle det egentlig vært spilt Euro Tour på Vasset Diskgolfpark med spillere som Paul Mc Beth, Kevin Jones, Cale Leivska og Brodie Smith – men dette satte den velkjente Covid-19-pandemien en effektiv stopper for, og Sula Open som en Euro Tour er utsatt til år 2021.

Det betyr at norgescupsirkuset fant en beleilig helg å starte på – og dermed blir det Vasset Open og årets første nasjonale turnering av betydning. 93 spillere er påmeldt – blant dem Kristofer Hivju som spiller i «featurecardet» som blir filma og lagt ut på YouTube. Etter planen skal Hivju selv kommentere denne runden som starter klokka 14.00, fredag. 

Banen
Dette er en knalltøff, lang og fullblods konkurransebane, som har huset internasjonale turneringer siden år 2010 – med noen NM ( 2014/2016), samt en NC i 2015 innimellom. Par på banen er 64 – og årets design er ganske lik som i 2019 – film herfra kan du se her: https://youtu.be/19EECUu138o

Vinnerscoren i åpen klasse i 2019 var på 17 under par etter tre runder, 16 under par i 2018 – sistnevnte turnering vant ikke ukjente Gregg Barsby, som seinere samme år ble verdensmester. 

Banen skiller vanligvis mye mellom spillere – og vi forventer også at dette skjer i år i samtlige klasser.

Onsdag ettermiddag ble det arrangerte ukesgolf på turneringslayouten med NRK på slep – resultater her: https://discgolfmetrix.com/1342830

Caddybok finner du her: VassetOpen2020

Favorittene
I åpen klasse trekker vi fram to lokale karer som de kanskje største favorittene: Øyvind Jarnes og Knut Håland. Disse to har vunnet 8 av de 11 siste norgescupene som er arrangert, og er også landets to høyest rangerte spillere. Fremste utfordrere og også i det ypperste favorittsjiktet er tre ganger norgesmester Peter Lunde, og Ståle Stai Hakstad. Deretter kommer en rekke spillere i tur og orden. Vi tror også spillere som Jonas Tangen Hoff, Olav Andre Brekke og Sindre Jensen Fosse blir å se oppe på listene, samt Tom Erik Kristensen fra Hamar. Og som alltid får vi en overraskelse…

Blant damene er Anniken Steen fra Hamar den naturlige favoritten, mens det i masterklassen blir et bikkjeslagsmål. Vi tror Torleiv Guntvedt, Sivert Øveraas, Ronny Andersen og Knut Hummelvoll vil kjempe om denne, mens Terje Rørmark er favoritt i den eldste klassen, grandmasters – tror vi. 
Juniorklassen er også fint representert – her tror vi Morten Kristiansen og Sander Paulsen blir det to fremste. 

Live-resultater finner du her: https://discgolfmetrix.com/1152579&view=result

Instagram-oppdateringer finner du her: https://www.instagram.com/lildiskgolf/

Sivert Øveraas er norgesmester i masterklassen. Vinner han også på Sula?
Skroll til toppen