– Her vil det kåres en verdig mester

Årets NM-bane på Klæbu ble testet ut i helgen. Frisbeegolf.no har tatt en prat med noen av spillerne etter helgens test-fest og har mange flotte bilder.

Tom Erik Kristiansen på hull 17.

Nidaros diskgolfklubb er verter for årets NM i slutten av juli, og mer eller mindre på rekordtid har de satt opp en bane på golfbanen i Klæbu, rett utenfor Trondheim.

I helgen var det offisiell test av banen for aller første gang.
– Jeg synes banen er meget bra. I forkant har mange tatt opp sammenlikninger med banen som det var NM på i fjor, Krokhol, som også er på en golfbane, men her har de fått til noe helt eget, sier Tom Erik Kristiansen, fra Hamar.

Kristiansen likte seg godt.
– Banen er utfordrende, alle hulla er morsomme å spille. Det er muligheter for de beste å gå veldig gode runder, samtidig er det også muligheter for å bli straffa, som mange av oss merka, smiler Hamarspilleren.
– Tenker du at banen er «leftievennlig»?
– Det tenkte jeg egentlig ikke så mye på, før etter runde nummer to. Men jeg kjente at jeg gjerne skulle hatt en god forehand, jeg tror det er måten å si det på.

– Jeg må skryte av Nidaros og det de har fått til her, og i NM vil det bli kåret en verdig mester, sier Kristiansen.

Ole Andreas Børnes fra Trondheim.
Jonas Tangen Hoff på hull 18 sin green.
Rolf Sunde på hull 17.
NM-banen har mye OB som kan komme i spill.

– Jeg gleder meg veldig
– En av landets beste kvinnelige spillere, Anniken Steen fra Hamar, storkoste seg i helga.
– Banen er rein kvalitet og veldig kjekk. Den er utfordrende, med mange lange hull, spesielt for oss damer. Jeg likte godt at man kunne kaste langt her, samtidig som det er mye OB i spill. Lengde og presisjon i en god kombinasjon. Jeg gleder meg veldig.

– Du er venstrehendt. Opplevde du det som en fordel på banen?

– På en del hull tenkte jeg det. Det er førsteinntrykket mitt, men det er også en del nøytrale hull. Min oppsummering er at dette er en veldig god bane, og jeg er klar til NM om rundt sju uker, sier Steen.

Her er NM-banen: https://discgolfmetrix.com/manual/6010_Caddybok%20NM%202020.pdf

Her er prøve-resultatene: https://discgolfmetrix.com/1220893

Her er banestatistikk etter 232 runder på banen: https://discgolfmetrix.com/course/18338

Arrangøren fornøyd
Leiv Aspèn fra arrangørklubben Nidaros, er mannen bak banedesignen. Han er i sum godt fornøyd med helgens gjennomkjøring.
– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og det var derfor vi hadde et prøve-NM. Nå fikk vi testa banen i praksis. Jeg var usikker på noen hull, så noen justeringer kommer. Både på design og det som går på flyt, sier Aspén.


Skroll til toppen