Sula neste stopp

Sula Open Euro Tour er neste store turnering her til lands. Frisbeegolf.no har alt om Sula Open 2019.

Banen og arrangøren
Sula Open er den turneringa i Norge ( sammen med Maigolfen til Pancake som har 40 sammenhengende år bak seg) som har holdt koken lengst av de store turneringene her til lands. Siden 2006 har Sula Open vært arrangert hvert eneste år – første gang som Norgescup, og vinner var Espen Møkkelgjerd. Samme mann vant også den første Eurotouren Sula arrangerte i 2010. Siden har spillere som Avery Jenkins, Seppo Paju og Gregg Barsby tatt hjem seieren i Sula Open – for ikke å snakke om kvinnelige vinnere som EM-vinner Camilla Jernberg, Kristin Tattar, verdensmester Valerie Jenkins og det finske stjerneskuddet Evalina Salonen.

I tillegg har stjernespillere som Simon Lizotte, K. J. Nybo, Philo Braithwaite, Will Schusterick, Nate Doss, Silver Latt og Henrik Johanson alle spilt Sula Open – men uten å vinne.

Sula har også huset to Norgesmesterskap. I 2014 vant Anders N. Danielsen, mens Håkon Kveseth stakk av med «bøtta» i 2016.

Banen har utviklet seg hvert år – og årets utgave er en par 64- bane der en runde på par i fjor gav 1001 i rating. Banen har to par 5-hull som kommer etter hverandre (!), flere tøffe par 3- og par 4-hull og byr på alle tenkelige utfordringer: vann, høydeforskjeller, tøffe kurvplasseringer, men også noen kortere tekniske hull. Og hva skjer dersom det blir vind? Banen har kortklipte fairwayer, få eller ingen tilfeldige elementer og fremstår som en av de best stelte banene i Europa. Til årets turnering er flere nye «teepads» også på plass.

3000 kroner for hver Ace!
Regnskapsbyrået Conta og sportskjeden XXL har sørget for en del av premiene i årets turnering. For hver eneste «hole in one» gir Conta kroner 3000, mens XXL dytter inn 1000 kroner for CTP på hull 16. I tillegg gir Conta også 1000 kroner i lengst drive-premie for både damer og menn.

Banekart her:http://www.sulaopen.com/wp-content/uploads/2019/05/Euro2019-by-Discmania-caddybook.pdf

Favoritter og outsidere

Europamesteren fra 2016, Leo Piironen er blant årets favoritter.

En rekke sterke utlendinger er på plass, blant de som tar turen finner vi EM-vinneren fra 2016, Leo Piironen, den svenske toppspilleren Linus Carlsson, som sist helg vant Swedish Open, Euro Tourleder Silver Latt og det belgiske stjerneskuddet Maxime Tanghe.  Vi har også vinneren av Dutch Open på plass -den ikke fullt så kjente Stanislaus Amman, som fort kan «skrelle» også på Sula!

I tillegg finner vi en rekke andre gode spillere fra Estland, Finland, Island, Østerrike og Sverige og flere andre land på startstreken.

Av «våre» fremste menn har vi både Håkon Kveseth, Espen Møkkelgjerd, Ståle Hakstad, Knut Håland, Andreas Havnegjerde og toeren fra i fjor, Øyvind Jarnes på plass. Altså seks av de 10 høyest rangerte spillerne i landet, og de tre høyest ratede. Jarnes ble kun slått av Gregg Barsby i fjor, og var på «lead card» også i 2016. Vi tror fort at en eller flere nordmenn kan være med helt inn og kanskje til og med vinne her, som de var det i Kokkedal Open for noen uker siden. Da var også en rekke av Europas beste spillere på plass – men det var tilslutt to nordmenn som tronet aller øverst.
Her på Sula holder vi faktisk banemester Øyvind Jarnes som kanskje den aller fremste favoritten – så spørs det om arrangørjobben har kostet for mye krefter?

PS! Torsdag ble det spilt pargolf – resultatet ser du her:

Driftige damer
Sula Open kan trone med Europas aller beste kvinnelige spiller denne sesongen, estiske Kristin Tattar. Hun er storfavoritt til å vinne med sin rating på hele 946 (!), noe som plasserer henne godt inne blant de 6-7 beste kvinnene i verden. Hun skal passe seg først og fremst for finske Hannele Maatta, men vi har også her meget gode norske damer med, kanskje først og fremst ambisiøse Lykke Sandvik som har vært i Sula ei en knapp uke for å forberede seg. Hun har nok kastelengden inne som trengs på Sula. I tillegg til et par meget gode og hardtsatsende estiske damer. Det blir spennende å se hva damene kan prestere på denne tøffe Sula-banen og om noen i det hele tatt kan utfordre Tattar.

Media
Igjen prioriterer Simen Disc Golf å komme til Sula – og igjen blir finalerunden i open sendt på Spin-TV, som i fjor. De to første rundene går på SM sin egen YouTube -kanal – som i fjor hadde over 70000 seere på Sula Open. SM Disc Golf sin største suksess noensinne.https://www.youtube.com/channel/UCsmUyga7WEbYy4UN-IQ-Ebg

«Feature-cardet» som filmes i runde 1 av årets Sula Open består av Leo Piironen, Håkon Kveseth, Silver Latt og Linus Carlsson.

Arrangøren sørger også for at det ene «damekortet» på gruppa blir fulgt av en videofotograf – dette blir en enkameraproduksjon, som blir publisert seinere. Det er Kristin Tattar, Anniken Steen og finske Hannele M. Maatta som får følge av kameramann på den første runden.

Sula Open-arrangøren har har også sin faste fotograf på plass som tar noen av de beste bildene av diskgolf som finnes – sjekk ut Pål- Andre Måseidvåg sine bilder fra tidligere turneringer her: https://pamfoto.smugmug.com/Sports/DiscGolf

I tillegg vil PDGA sin nye eurotour-manager være på plass, og dekke turneringa på PDGA sin facebookside og Instagram-konto, samt at arrangøren sender en del Facebook-live fra flere kort og begge klasser. Sjekk også ut Sula Open sin side på Instagram – her: https://www.instagram.com/sulaopen/?hl=nb

Det blir også livescore fra turneringa – det kan du følge med på her: https://discgolfmetrix.com/871454

Vi ønsker den aller beste vind til alle på det som er en av de tøffeste banene i Europa!

Skroll til toppen