Sukkevann neste

Årets siste norgescup har avkast i Sørlandets aller dypeste skoger kommende helg. Frisbeegolf.no har det du trenger å vite om” The Woods”.


Hvem, hva, hvor?
”The Woods” høres kanskje ut som en musikkfestival – men det er det altså definitivt ikke. Vi snakker om årets siste norgescup i diskgolf, som arrangøren i Kristiansand har valgt å navne med” The Woods”. Dermed forstår vi umiddelbart hva slags bane vi har med å gjøre: en skogsbane med marginale linjer, selvsagt mange trær og tøffe kurvplasseringer.

Selv om dette er selve finalen i norgescupen er de fleste klassene i realiteten allerede avgjort –  men dette kommer vi tilbake til i vår grundige gjennomgang nedenfor.

– Krever en sinnsyk bra putt
Ola Brunes Stakkeland fra arrangøren, forteller at spillerne kan vente seg en tøff bane.
– Banen krever en sinnsyk bra putt. Man blir presset på hver eneste kurvplassering, og banen har en kombinasjon av lengde og trange ”gaps”. Det er også elementer av vann, høydeforskjeller og en skog som har vært preget av tørke, sier Stakkeland.
Banesjefen sier at dette er en bane som straffer.
– Er man ikke helt ”sharp” vil den straffe. Det er også en fysisk krevende bane å spille, sier Stakkeland.

Duket for Fosse?
I åpen klasse er det flere av de høyest ratede spillerne i landet som glimrer med sitt fravær: Øyvind Jarnes, Håkon Kveseth, Ståle Stai Hakstad, Espen Møkkelgjerd og Anders Haugen for å nevne noen. Når det er sagt er det flere av de aller, aller beste som stiller. Blant annet finner vi norgescup-vinner Knut Valen Håland, NM-vinner Peter Lunde og NM- firer Andreas Havnegjerde på startstreken. I tillegg til Henrik Abell Larsen og NM-toer Sindre Roar Fosse: vi tror en av disse fem vinner” The Woods”. Så tar vi med et par hjemmespillere i sjiktet ba disse fem – nemlig Helge Rosenvold og Kristian Vernegaard – samt Sandnes sin største sønn etter Tommy Høiland, nemlig Yngve Mæland. Som nylig viste gode takter på en annen skogsbane, da han vant en Oslo-tour i Holmenkollen nettopp foran” Mini” Havnegjerde. Og helt til slutt nevner vi Olav Breistein blant favorittene og outsiderne.

PS! Selv om norgescupvinneren er klar er det fremdeles kamp om andreplassen: både Olav Breistein, Henrik A. Larsen, Sindre Roar Fosse og Peter Lunde kan knipe denne.

To enorme favoritter
I dameklassen er det to enorme favoritter og begge er fra arrangørklubben: Katarina Staalesen og Lydie Hellgren. En av disse to vinner denne. Punktum. Vi ser kun én spiller til som kan menge seg i toppen her og kjempe om edelt metall, og det er Hanna Hugosson fra Stormkast. Disse tre spillerne forventer vi vil dominere i Sørlandets dype skoger. Vi tror på en durabelig fight mellom Katarina og Lydie – og vi klarer ikke å skille disse to.

PS! Lydie har en luke på Hilde H. Kristiansen og på Katarina når det gjelder norgescupseieren sammenlagt, men siden fire av fem er tellende er ingenting avgjort – dette kan bli den store «gysaren» denne helgen!

Sterk masterklasse
I masterklassen stiller hele 17 spillere til start. Også der er hjemmefavoritten favoritt. TD Erik Hammer Staalesen er i våre øyne og armer den store favoritten, men må forvente kamp av Lars Somby, Ronny Andersen og DJ Donsig. Vi tror også Tor Erik Isaksen kan blande seg inn i medaljekampen – men holder altså Hammer Staalesen som klar favoritt i sin egen skog.

PS! Hammer Staalesen har også på det nærmeste vunnet norgescupen. Han har en luke på 18 poeng ned til nærmeste utfordrer – og det søler ikke Hammer vekk!

Storeslem for Sukkevann?
I juniorkassen gjør Sukkevann sine egne spillere reint bord tror vi. Mathias Josdal vinner enkelt og greit – så tror vi Sukkevann tapetserer resten av pallen også med en utfordrer i Ole Andreas Børnes fra Trondheim Frisbeeklubb. Josdal ligger an til å vinne norgescupen – han trenger nærmest også bare å fullføre så er jobben gjort.

Da er det mer spennende i grandmasterklassen der det er med gode 13 mann! Hamar-duoen Knut Hummelvoll og Torleiv Guntvedt kommer til å få kamp til døra av bergenserne Luis Garcia og Terje Rørmark, med Rune Kvåvik som fremste utfordrer. Også her er norgescupen sammenlagt nærmest avgjort: Sunnmøringen Richard Moen har ei god luke på 20 poeng ned til nærmeste utfordrer.

Skroll til toppen