Siste stasjon: Skien…

Årets norgescupsesong avsluttes med kommende helgs turnering Skien Open. Frisbeegolf.no gir deg alt du trenger å vite om årets siste NC og kampen om sammenlagtseieren sesongen 2012.

Turneringen

Skien Open er en ganske ny turnering i Norgescupen – dette er fjerde året på rad turneringa har norgescupstatus. Tidligere vinnere er Jostein Håland (2009), Dan Johansson (2010 – Thomas Finborud beste nordmann) og Andre Johnsen i 2011. Årets turnering spilles over to dager med finaler søndag ettermiddag.

Banen

Banen i Skien er litt spesiell: på de 9 første hulla kaster man mot kurv på driven – og på alle disse hulla er det meget gode muligheter for toere – men også det motsatte: det er trange fairways og drøssevis av trestammer mellom utkast og kurv: her kan det fort bli NC i flipperspill…Skienbanen har også hele tre OB-øyer på sine 27 hull: det er meget sjelden en bane varter opp med dette. Etter de første ni hulla smeller det høyt på hull 10 – dette er landets trangeste og lengste hull av denne typen og trolig banens nest vanskeligste hull uansett hvordan det spilles. Det vanskeligste kommer likevel til slutt: et episk par fem-hull som arrangøren har satt opp for anledningen. Her blir det spennende å følge scoren.

Banen er med dette avsluttende hullet ganske komplett og vil utfordre spillere på alle nivåer.  Se banekart i Caddieboka

Favorittene

Dette blir samme gamle leksa…Espen Møkkelgjerd, Andre Johnsen, Frode Karlsen og Carlos Rio – som nå har meldt sin ankomst. Av disse blir naturligvis Carlos Rio den største favoritten: ingen nordmenn har slått Rio i år – men vi tror kanskje at en annen gammel mann kan klare det: nemlig svensken Dan Johansson som vant sist han var med i Skien i 2010. Vi er ganske sikre på at en av disse står igjen som vinner av Skien Open 2012.

Norgescupen avgjøres

Vi må tilbake til 2003 for å finne en annen vinner enn en Stovner-spiller i norgescupen sammenlagt: da var det Rio som vant sammenlagt. Ellers har Espen Møkkelgjerd vært den store sammenlagtkongen, sammen med en gjestetriumf for Wulff i 2009. Også i år leder Møkkelgjerd sammenlagt før den siste turneringa, og denne seieren har Møkkelgjerd langt ned i lommene. Han må levere katastrofalt dersom han ikke skal vinne dette samtidig som Anders Danielsen eller Andre Johnsen må vinne. Så her er det avgjort – tør vi påstå.

Outsiderne

Outsiderlista er ekstra lang og omfattende siden det er mange, mange spillere fra arrangørklubben som alltid gjør det spesielt godt på sin egen hjemmebane: her er det lokale guruer som kjenner hver kvist og hver tue – og sikkert også er på fornavn med flere av ekorna i skogen… Det betyr at vi føyer til Marius Fornes, Stian Selander og Kjetil Lidsheim på outsiderlista: ingen av disse kommer til å vinne, men de kan utmerket godt være med å prege turneringa – hele dette trekløveret kan peile seg inn på topp 10-lista. Men i Skien er konkurranseinstinktet nesten sykelig – vi ser ikke bort i fra at disse tre kan psyke hverandre ut dersom de får en god start og havner i toppen sammen. I tillegg har vi Øystein Carlsen, som med en god start kan vinne alt: hadde han ikke gått på en smell i førsterunden i NM hadde han vært med helt inn i Arendal – men Carlsen kan være en slowstarter. Vi har Anders Danielsen, Anders Haugen og gamle hr. Wulff. I tillegg til to vestlendinger: Daniel Myrrusten som vant i Bergen og Andreas Havnegjerde som fikk sitt gjennombrudd i NM med en knallsterk femteplass. Det kommer som regel en overraskelse i turneringene også – men hvor den kommer denne gangen er vanskelig å spå – derfor lander vi på disse ni som potensielle outsidere.

Intervjuet

Terje Eriksen er leder i Skien frisbeeklubb. Og den gamle rockeren sier at alt nå er klappet og klart for fest i Skien.
– Vi er klare. Banen blir helt ferdig tidlig denne uka, med skilt og utkastfelt. OB-linjer er på vei opp, så vi er klare, sier Eriksen. Som er ganske sikker på at lokale spillere vil bite godt fra seg.
– Ja, det tror jeg. Vi har jo Andre Johnsen, men det er mange som spiller stabilt på banen for tida, spesielt Marius Fornes må ses opp for. Ellers er det vel de vanlige traverne med Carlos i spissen – han meldte seg akkurat på og da blir han en favoritt, mener Eriksen.

Resultater vil komme på DSNs resultatapplikasjon og PDGA

18 hendelser på “Siste stasjon: Skien…”

 1. At Espen leder NC sammenlagt før siste turneringen, stemmer ikke. Det er det Anders D som gjør. Han leder med 7 poeng. Men at det er rimelig sannynlig at Espen kommer til å vinne sammenlagt hvis han fullfører er en annen sak 🙂

  1. Det har du selvsagt rett i Trj: jeg brukte ikke lang nok tid på å trekke fra de 50 poenga for seier som nesten alle har fått…ble litt lurt der. Bra du følger med.

 2. Jonathan Gewirtz

  «…ingen nordmenn har slått Rio i år – men vi tror kanskje at en annen gammel mann kan klare det: nemlig svensken Dan Johansson som vant sist han var med i Skien i 2010»

  Was Carlos playing when Dan won in Skien in 2010…don’t think so. Carlos was not in Hamar either last year when Dan showed up there to collect easy Norwegian Crowns. It’ll be another story this year. Carlos will beat Dan by 3-5 throws.

 3. Det står ikke at Dan slo Carlos i 2010, Jonathan. Bare at Dan vant i Skien i 2010. Carlos var ikke med i 2010, det har du rett i.

  1. Jonathan Gewirtz

   Skrev ikke at det sto Dan slo Carlos i 2010. Jeg skrev et spørs («was Carlos there in 2010») og svarte i samme setningen («I dont think so»). Poenget mitt er at jeg er uenig med de som tror «…en annen gammel mann kan klare det: nemlig svensken Dan Johansson». Faktumet at Dan vant «sist han var i Skien i 2010» har ikke noe å si fordi Carlos spilte ikke i den turneringen.

   Som sagt kommer Carlos til å slå Dan med 3-5 kast. Any takers????

 4. Jonathan Gewirtz

  Any predictions for the other divisions?? Here are mine:
  Womens:
  #1 Linda Wulff (Stovner)
  #2 Lydie Hellgren (KFGK)
  #3 Jeanette Helvin Gaarder (Skien)
  #4 Abbi Nilssen (Bærum)
  #5 Åshild Solberg Nygaard (Skien)

  Masters:
  #1 Aksel Finborud (Stovner)
  #2 Rune Kvåvik (KFGK)
  #3 Jonny Gewirtz (Bærum)
  #4 Jon Henry Marthinsen (Stovner)
  #5 Arne Furre (Ekeberg)

  Grandmasters:
  #1 Ansgar Emil Sivertsen (SSK)
  #2 Terje Rørmark (Stormkast)
  #3 Roy Mikalsen (KFGK)
  #4 Svein Bjerke (Bærum)

  Yngre/Junior:
  #1 Aksel Høst (Tønsberg)

  Open:
  #1 Carlos Rio (Pancake)
  #2 Øystein Lund Carlsen (Bærum)
  #3 Anders Haugen (Stormkast)
  #4 Andre Johnsen (Skien)
  #5 (Delt) Anders Danielsen (Ekeberg) / Dan Johansson (FK360)

   1. Hårete tips:
    Åpen
    #1 – Espen Møkkelgjerd SFK
    #2 – Daniel Myrrusten SFK
    #3 – Frank Wulff SFK
    #4 – Lars Chr. Marthinsen SFK
    #5 – Olav Bakke SFK
    #5 – Ulrich Rau

    Dame
    #1 – Linda Wulff SFK

    Nybegynner
    #1 – Jon Arne Iversen SFK

    Master
    #1 – Aksel Finborud SFK
    #2 – Frank Godager SFK
    #2 – Hans Marius Fløtten SFK
    #4 – Jon Henry Marthinsen SFK

 5. Kan jo nevne at Dan spilte turnering i helgen
  og han fikk følgende rating på sine 3 runder : 1024, 1005 og 1036
  Favoritt? 🙂

 6. Jeg hadde vunnet hvis jeg hadde vært med. Garantert. Da kunne disse spekulasjonene vært lagt døde.

 7. Hehe. Ironi er vanskelig skriftlig. Sannheten enda verre.. Derfor: klar seier til meg om jeg hadde stilt opp.

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen