Sigrid Ballo Sandum – kvinnelig dobbeltmester

Sigrid Ballo Sandum er første kvinne ut i plastpraten. Hun har de siste åra markert seg som en av de bedre spillerne i landet – hun vant NM og Norgescupen sammenlagt i 2010 og er nest høyest rangert av samtlige kvinner i kongeriket. I tillegg ivrer hun for sporten og er en pådriver for at så mange damer som mulig skal kose seg med plastikk.

Fullt navn?
Sigrid Ballo Sandum
Klubb?
Trondheim Frisbeeklubb
Sivil status? Barn? Spiller dama di/mannen din?
Samboer med Børge, han har spilt litt, men siden vi har to barn og han er så snill, så er han mest hjemme sånn at jeg kan reise ut og spille:)
Når begynte du å spille – og hvorfor?
Jeg kastet min første golfdisk i 1996 på Stovner, men ble altfor frustrert til å få være med mer enn en gang. Ti år senere i 2006 meldte Ingar meg på NC-en i Trondheim uten at jeg hadde fått prøvd noe særlig mer enn den ene gangen. Selv om jeg var håpløst dårlig ble jeg veldig godt tatt i mot av alle som var med og dermed var det gjort. I 2007 var jeg med på alt jeg kunne=)
Sportslige meritter?
Norgescupvinner et par ganger og norgesmester i år i diskgolf. Også var jeg kretsmester i sprangridning på Stovner en gang i tiden 🙂
Hva har du i bagen?
Northman, Striker, Teebird, TL, XS, Leopard, Mako, Aviar & Swan, men noen av de ryker til fordel for noen nye godbiter neste sesong 🙂
Sportslige mål for årene framover?
Slå min egen PDGA-rating som har stått stille i to sesonger.
Favorittbane – hvilken?
Jeg har ingen bane som er min absolutte favoritt. Jeg liker variasjon og litt press. Jeg syns vi har fått bra til den nye banen i Trondheim, Vestlia/Othilienborg, Vasset diskgolfpark i Sula var kul i 2010 også trives jeg godt i Tønsberg.
Hvordan trener du?
Jeg har trent alt for lite frem til nå. Akkurat nå for tiden jobber jeg litt med å finne hensiktsmessige treningsmetoder som fungerer for meg. Noen praktiske utfordringer med tanke på at det er masse snø i Trondheim fra septemper til midten av mai.
Har du noen konkurransetips å dele?
Nei, men tar gjerne i mot noen 😉
Største sportslige opptur?
Jeg syns det var vannvittig kult å få være med til EM!
….og største nedtur?
EM var jo ikke noe stjerneskudd sånn spillemessig. Ellers har jeg hatt noen NC-runder jeg velger å ikke tenke så mye på.
Mest minneverdig kast noensinne?
Jeg acet faktisk den gangen på Stovner, det må jo ha vært et rimelig imponerende kast ;-D
….og verste kast noensinne?
Det må ha vært da jeg holdt på å kappe av samboeren min hodet en gang på trening, det var ikke noe hyggelig kast 😉

Skroll til toppen