SDGO – Stockholm Discgolf Open


Stockholm Discgolf Open er et av europas største turneringer og arrangeres førstkommende helg. Den har Eurotour-status og er en PDGA A-tier men det er først og fremst atmosfæren, miljøet, historien, det gode arrangementet og den fantastiske Järva Discgolf Park som hvert år tiltrekker seg de beste spillerne fra hele verden. Og i år er intet unntak. Norge stiller også med sine aller beste spillere med både Espen og Carlos. Total er det 19 normenn som har fått plass i turneringen og får spille mot verdensstjerner som Feldberg, Locastro, Lundmark, Schusterick, McCabe, Källström, Sandström, Pippo og mange flere. Blant disse finner vi de fire høyest rankede spillerne i verden. Hele 21 av de totalt 218 spillerne har over 1000 i rating. Her er det muligheter for de norske spillerne å ta med seg noen rating-poeng hjem til Norge hvis de spiller ok.

Stjernespekket spillerfelt

Nikko Locastro vant SDGO i fjor og er nok den største favoritten i alle turneringer han spiller for tiden. Han ble for alvor verdensberømt i miljøet da han overaskende vant USDGC i 2009 som 21-åring og etter dette har han klatret seg helt til toppen av verdenseliten. Han er nå ranket som nr. 1 i verden av PDGA og har den høyeste ratingen i verden sammen med Feldberg på 1043.

David Feldberg er den andre store verdensstjernen i discgolf for tiden. Han deler den høyeste ratingen på 1043 sammen med Locastro og er ranket som nr. 2 i verden, men bare en hårsbredd bak Locastro. Han er tidligere World Champion (2008) og vant bl.a. Scandinavian Open i fjor og tok 3.plass i SDGO 2010.

Jesper Lundmark fra Sverige har vunnet SDGO flest ganger (4 ganger siden 2004) og har den 3.høyeste ratingen i verden med 1035. Han er regjerende europamester fra 2010. På banen i hjemmelandet sitt er det fullt mulig for Lundmark å vinne igjen.

Markus Källström fra Sverige har nettopp hoppet opp fra 22. til 4.plass på PDGA’s rankingliste. Han har vært europamester i 2005 og tidligere vunnet SDGO to ganger, senest i 2009. Han kaster meget langt og må absolutt regnes som en mulig utfordrer til å vinne.

Paul Ulibarry er bare 23 år og en voksende stjerne i USA. Han er nå ranket som nr. 3 i verden og har en rating på 1030. Han spiller veldig mange turneringer for tiden og ligger alltid helt i toppen selv om han sjelden vinner. Han fikk bl.a. 2. plass i Pro Worlds i 2010. Kan fort bli en topp 5 plassering her også men som vanlig når han nok ikke helt opp.

Eric McCabe er regjerende verdensmester etter å ha vunnet Pro Worlds i 2010. Han har har spilt discgolf lenge men har ikke for vane å komme til europeiske turneringer så det er kult at han nå dukker opp i Stockholm. Har kun den 27. høyeste ratingen i verden men er ranket som nr.12 i verden, mye på grunn av seieren i pro words. Han kan selvfølgelig slå til innimellom men virker såpass ustabil at jeg ville ikke lagt mye penger i bet for seier til McCabe denne gangen heller.

Will Schusterick er unggutten som overraskende vant USDGC i høst bare 18 år gammel. Han er på vei oppover og klatrer på både rating- og rankinglistene. Det forventes at han gjør det svært bra her også.

Paul McBeth er enda en ung (21 år) fremadstormende amerikansk spiller som er på vei oppover. Han vant den prestigetunge turneringen The Memorial i mars i år og kan gjøre det stort igjen. Rating: 1031

Cale Leiviska er kjent for en stor kastearm og har mange store seiere i USA de siste årene. Rating: 1029

Dette var bare et utvalg av de beste og mest berømte spillerne i SDGO kommende helg. I tillegg kommer en hærskare av gode svensker og finner som f.eks. Christian Sandstrøm (verdensrekordholder i lengde og vinner av Sula Open 2011), Oscar Stenfelt (svensk juniorverdensmester som har nylig har blitt Pro), Seppo Paju (Finlands store håp) og Ville Pippo (med sine verdensberømte forehand/overhead/tommelkast). Det er i år knallhard konkurranse om seieren og det blir spennende å se om de norske spillerne kan markere seg i denne eliten.

21 norske spillere

De norske spillerne som deltar er:

Espen Mökkelgjerd Open 17666 996
Carlos Rio Master 16108 996
Thomas Finborud Open 38238 974
Andre Johnsen Open 42232 973
Magnus Petersen Open 30076 968
Daniel Myrrusten Open 8637 956
Sölve Hatlen Open 41886 953
Anders N Danielsen Open 42580 952
Roger Neskvern Open 43235 944
Olav Bakke Open 8967 940
Ansgar Emil Sivertsen Grandmaster 8696 938
Ståle Stai Cliff Hakstad Open 42588 925
Lars Heldal Larsen Open 42238 922
Andreas Askeland Junior 36397 917
Torleiv Guntvedt Master 3290 913
Lydie Hellgren Dame 24010 909
Terje Rensvold Master 30912 909
Sigrid Sandum Dame 8694 845
Abbi Nilssen Dame 15896 795

Carlos Rio stiller denne gangen i Masters-klassen (40år+) og med hans gode form for tiden kan han ha gode muligheter til å hevde seg her. Kun to andre Masters-spillere har høyere rating enn Carlos: Svenske Dan Johanson (1002) som vi kjenner fra alle de norske turneringene han vant i fjor, og belgiske Marco Lehousse (997). Carlos og Dan skal forøvrig starte i samme gruppe i første runde på lørdag så her kan det bli kamp fra første hull.

Espen Møkkelgjerd er på papiret Norges største håp i open-klassen men også Thomas Finborud, Andre Johnsen, Magnus Petersen og ikke minst Anders Danielsen er i stigende form for tiden og kan gjøre en minst like god innsats for Norge. Det blir spennende å se hvordan det går når våre norske venner skal måle muskler med verdenseliten…

I dameklassen har Norge med Lydie Hellgren som er den desidert beste norske damespilleren for tiden. Hun vil absolutt kunne hevde seg helt i toppen sammen med europamester Camilla Jernberg og de tre amerikanske gjestene Paige Pierce, Melody King og Staci Pauly. Lydie og Camilla har spilt veldig gjevnt de siste turneringene og vunnet omtrent halvparten hver så her blir det duell fra første runde. 15 jenter er med i SDGO i år og 3 av de er norske: Lydie, Sigrid og Abbi.

I grandmasters (50år+) har vi Ansgar Emil Sivertsen som har nest høyest rating av alle 14 spillere i denne klassen. Den store favoritten er uten tvil Derek Robins som har for vane å dominere masters-klassene for tiden men det kan i hvertfall bli spennende om 2.plassen, ihvertfall hvis Ansgar spiller like godt som i Arendal Open sist helg.

Andreas Askeland er norges eneste juniorspiller i Stockholm. Det er bare 12 juniorspillere totalt i turneringen og det er ingen som markerer seg som spesielle forhåndsfavoritter men noen av de svenske og finske spillerne har endel høyere rating enn Andreas så det kan bli vanskelig for han å hevde seg høyt i juniorklassen. Andreas skal forøvrig starte i samme gruppe som Thomas Finborud i første runde så vi håper dette kan påvirke positivt.

Flere på venteliste

Det er kun plass til 218 spillere totalt i turneringen og 21 spillere står derfor på venteliste nå to døgn før start. 6 av disse er fra Norge; Ragne, Lars, Kim, Mona, Per-Marius og Mads. Det ser desverre ikke ut til at de får være med i SDGO denne gangen.

Se også turneringens hjemmeside: http://sdgo.se/

Tags: http://www.staying-awake.org, http://www.whyhcg.com, http://www.myprovigil.com

1 hendelser på “SDGO – Stockholm Discgolf Open”

 1. DOUBLES SDGO 2011
  Plac. Name 1 Name 2 TOT
  1 Paul Ulibarri Paul McBeth 41
  2 Will Schusterick David Feldberg 44
  Markus Källström Eric McCabe 44
  4 Anders Danielsen Daniel Myrrusten 45
  5 Cale Leiviska Nikko Locastro 46

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen