Ratingrekorder for fall

Vi fikk både verdensrekorder og norske rekorder etter september-oppdateringen fra PDGA i dag.

Verdensmesterne Paul Mc Beth og Paige Pierce satte i dag verdensrekorder. Den nye herrerekorden er nå på 1059, mens Pierce ble første kvinne noensinne til å nå 980 i rating. Vi snakket med Mc Beth om rating under VM i USA, og da mente han at han i løpet av to-tre-fire sesonger kan nå midt på 1060-tallet et sted, men at maksgrensa med dagens regelverk og baner vil ligge omtrent der.

Paul Mc Beth er verdensmester og satte i dag ny ratingrekord gjennom alle tider.

Dobbel Lykke
Lykke Sandvik nådde 900 i rating i dag. Men dette kan ikke regnes som rekord for en spiller som har representert Norge eller kan regnes som norsk. For den har ei annen Lykke, nemlig Lydie Lykke Hellgren, og den er på småpene 920. Hellgren er nå oppført som dansk spiller, og hun er født på Grønland, men har flere norske mesterskap for kvinner – i nyere tid både i 2016 og 2017, og har også vunnet norgescupen sammenlagt. I 2016 og 2017 ble hun for øvrig også dansk mester. Hellgren har representert Norge i både EM og VM flere ganger – så vi må nesten regne henne som norsk på lik linje med Carlos Rio.

Uansett er Lykke Sandviks 900-rating rekord for en norskfødt spiller så vidt vi har klart å finne ut av – vi tar likevel et forbehold siden en del tidligere habile spillere ikke har eksisterende medlemskap i PDGA og at informasjonen dermed er utilgjengelig.

1010 for Håland
Håkon Kveseth klarte 1010-bragden og ny norsk rekord tilbake i 2016, og i dag svarte 19 år gamle Knut Håland med samme tall. Dermed tangering av den norske rekorden. Legendene Espen Møkkelgjerd og Carlos Rio som er de udiskutabelt fremste spillerne gjennom Norges diskgolfhistorie klarte aldri et så høyt ratingnivå ( spanskfødte Rio regner vi også som norsk i og med at han har flere kongepokaler, norgescupseire sammenlagt og tok gull for Norge i VM i 1987 (!) – disse stoppet på henholdsvis 1006 og 1008 i rating.

Hele den norske rating-lista kan du se her: https://pdga-europe.com/players/?country=NO

PS! Vi kommer selvsagt med mer ratingstoff når sesongen er over – blant annet flest runder over 1000, landsoversikt og mange flere godsaker.


Skroll til toppen