Jarnes og Staalesen avgjorde

Øyvind Jarnes med «bøtta», flankert av Knut Håland og Håkon Kveseth som tok de neste plassene i sammendraget.

Øyvind Jarnes er årets vinner av norgescupen sammenlagt i åpen klasse, mens Katarina Staalesen hentet hjem trofeet for kvinnene. Det ble klart etter årets siste norgescupturnering på Årsøya i Selbu, der de to spillerne gjorde det de måtte for å hente sine respektive pokaler hjem.

Suverene vinnere
Den nye og tøffe banen med mye OB-linjer og tildels lange hull skapte voldsom strekk i feltet i samtlige klasser, og den minste seiersmarginen hadde Staalesen i dameklassen med fire kast, mens Håland i herreklassen på et tidspunkt ledet med hele 16 kast (!) på Jarnes før han roet ned tempoet og til slutt vant med sju kast. Sju kast ble også seiersmarginen i masterklassen, mens grandmasterklassen hadde ni kast og juniorklassen 18 kasts margin mellom første og andreplass.

Meget godt nivå
Både Knut Valen Håland og Katarina Staalesen spilte golf ratet til langt over sin egen rating. Håland snitta på 1023 i rating og Staalesen på pene 932. Staalesen avgjorde mer eller mindre turneringa i runde 1 der hun presterte karrierebeste med en runde ratet til 956. Anniken Steen og Sigrid Sandum tok de siste plassene på pallen blant damene, mens Øyvind Jarnes og Ståle Stai Hakstad tok de to siste pallplassene i herreklassen.

Resultater her: https://www.pdga.com/tour/event/42616

Tallenes tale de tre siste åra
De tre siste sesongene ser talla slik ut for de to klassene som er satt opp med vandrepokaler når det gjelder norgescupen i diskgolf:

I åpen klasse har duoen Jarnes/Håland nå vunnet åtte av de siste 11 norgescupturneringene i åpen klasse. Det er sterke tall. Siden 2017-sesongen startet opp ( 14 turneringer) har bare Peter Lunde, Håkon Kveseth, Ståle Hakstad ( 2), Sindre Skippervik og Espen Møkkelgjerd vunnet en norgescupturnering. Resten av turneringene har duoen fra Langevåg IL tatt, en seiersprosent på 60.

Blant damene er det gode og gamle Lydie Hellgren som er den dominante spilleren så det holder. Hun har vunnet hele seks av norgescupturneringene siden 2017-sesongen startet opp – altså 40 prosent av turneringene. Hellgren har vunnet turneringer i alle disse sesongene, og den eneste hun har stilt opp i denne sesongen.

Lykke Sandvik og Katarina Staalesen har tre triumfer hver, mens Hilde H. Kristiansen og Anniken Steen har hver sin seier. Når det gjelder Sandvik, har hun vunnet hver bidige gang hun har stilt til start i en norgescup. Hun har altså deltatt tre ganger og vunnet hver eneste gang. Det er imponerende.

Pargolf-NM neste
Den siste nasjonale turneringen i 2019 er pargolf-NM om to uker. Vi kommer med mer om denne i neste uke.

Skroll til toppen