PDGA ratings oppdatert i dag

I dag kom årets siste oppdatering og har med seg alle turneringer meldt inn før 1. desember. Adventsgolfen kom desverre ikke med på denne oppdateringen og kommer antagelig neste gang som er 25.januar. For første gang har PDGA klart å oppdatere ratingen 8 ganger på et år. Det er nå 110 herrer og 13 damer fra Norge som har PDGA-rating. Se hvordan de norske spillerne ligger an…

Lydie troner øverst

Av damene er det Lydie Hellgren med hele 896 ratingpoeng som fortsatt troner suverent øverst på den norske lista. Siden forrige oppdatering har hun spilt i Italia i slutten av oktober og vant denne men scoren her var likevel ikke høy nok til å øke ratingen siden sist. Hun er den 57.beste damespilleren på verdensbasis av totalt 240. Hun er også den som har spilt flest ratede turneringsrunder (24) i år mens Sigrid på 2.plass med rating 838 har spilt flest PDGA-turneringer (7) av de norske damene. Se fullstendig liste over de norske damene her:
PDGA Player Ratings – Pro Women 
PDGA Player Ratings – Am Women

Delt førsteplass blant de norske herrene

Ikke overraskende er det Carlos Rio fra Pancake og Espen Møkkelgjerd fra Stovner som har den høyeste ratingen av de norske gutta. Carlos vant som kjent NM og kongepokalen i år mens Espen vant Norgescupen sammenlagt. De deler førsteplassen med 996 ratingpoeng. Espen har dessuten spilt flest PDGA-turneringer siste året med 12 turneringer og hele 44 ratingrunder! Det er nå over et år siden noen norsk spiller hadde over 1000 i rating – dette hadde nemlig Espen på våren/sommeren 2009.
PDGA Player Ratings – Pro Men  
PDGA Player Ratings – Am Men

Amerikanerne dominerer

På verdensbasis er det David Feldberg og Valarie Jenkins som topper ratinglista med hhv 1042 og 961 ratingpoeng. Amerikanerne dominerer som vanlig topplistene men Sverige er ikke langt bak og ligger best an av de ikke-amerikanske spillerne med Birgitta Lagerholm på 5.plass i dameklassen og Jesper Lundmark på 6.plass i herreklassen.

Se vår oversikt over norske spillere her: PDGA-rating

Skroll til toppen