Pargolf-NM neste

Vear og Tønsberg er verter for årets pargolf-NM. Til helgen er det avkast.

Massive 108 par (!) deltar i årets pargolf-NM som spilles på to baner over to dager. Det er så vidt vi vet ny norsk rekord når det gjelder antall deltakere.
Info og caddybok her: http://tbgfrisbee.no/Caddybok_pargolfNM_2019.pdf

Det er Lykke Sandvik og Tommy Steingrimsen som er TD-er for hver sin bane.

De to banene 
Tønsberg-banen er en gammel klassiker i norsk diskgolf: en lettspilt, teknisk, morsom og variert skogsbane, men ikke alt for vanskelig. Her kan man spille om lag halve banen med en putter. Arrangøren har forlenget banen i anledning pargolf-NM, likevel tror vi at en best shot-runde fort kan nærme seg 16-17 under par her – kan noen faktisk klare 18 minus?

Vear-banen er langt ferskere enn banen i Tønsberg og har en noe kortere snittlengde enn banen i Tønsberg. Også her forventer vi gode scores.

Favorittene
Åpen klasse er den klart største klassen, mens dameklassen er den klart minste. Dameklassen har blitt rammet hardt av den nye «mixed-klassen», noe som gjør at det akkurat nå kun er fire påmeldte par i dameklassen og ikke nok deltakere til at man blir offisiell norgesmester. Kravet er fem par.

Åpen klasse har tre-fire store favoritter. Peter Lunde og Knut Håland er kanskje den største favoritten – med seier her tar Lunde en trippel av de sjeldne med tre strake NM både individuelt og i pargolf. Sist disse to spilte sammen vant de greit. Yngve Mæland og Sindre Skippervik er definitivt å regne med. Det samme er de tidligere norgesmestrene Vegard Åge Larsen og Anders Nødland Danielsen. Det siste paret vi tar med er hjemmehåpene Frode Karlsen og Per Erik Husebø som vant sist det var pargolf-NM i Tønsberg. Men siden den gang har det skjedd mye – men gamle sirkushester på hjemmebane skal man ikke undervurdere.

Amerikanerne som deltar kan ikke vinne NM – men vi forventer å se far og sønn Mc Mahon høyt oppe på lista – men her er det både alternate og tough shot – så her er det ikke bare en spiller som kan dra lasset. Så – hvor god er Patrick Mc Mahon? Svaret er at han var en 973-ratet spiller tilbake i 2015 – så se ikke vekk fra at disse to virkelig kan slå til når NM-banene er som de er og man ikke blir særlig pressa på de lange kasta.

I masterklassen finner vi en rekke gode par. Fem-seks opplagte vinnerkandidater der et par av disse peker seg veldig ut. Espen Møkkelgjerd/Sune Wentzel er et naturlig vinnertips, sammen med Jan Finborud/ Knut Hummelvoll, Roger Neskvern/ Ingar Ballo og Roar Gjøsæter/Terje Rørmark. Vi tror vinneren finnes her. 

Mixedklassen er i år veldig spennende. Lykke Sandvik og Tommy Steingrimsen bør vinne greit, mens Lars Somby/Sigrid Sandum og Katarina Staalesen/Eivind Bjørkås kompletterer pallen. 

Egil Sætren, Terje Hamre tar hjem seieren i grandmasterklassen som i år har seks deltakere. 

Følg turneringa live her: https://discgolfmetrix.com/872355&view=registration

Skroll til toppen