Historiske Lunde

Peter Lunde gjorde det igjen og vant sitt sjette strake NM-gull.

Peter Lunde og Knut Håland. Foto: Håkon Kveseth.

Peter Lunde har nå småpene tre strake NM-titler på rad individuelt og i pargolf. Med seiere i 2017, 2018 og nå i 2019 er det liten tvil om at Lunde er årets spiller her på berget. I 2017 vant han med Knut Håland, i 2018 med Øyvind Jarnes før Knut Håland var makker igjen denne helgen. Paret dominerte og spilte best i hver eneste runde, og var i realiteten aldri truet før de etter å ha ledet med 10 kast rotet litt i siste halvdel av runde tre.
– Knut og jeg utfyller hverandre godt og spiller ganske likt. Vi er aggressive og er gode på mye av det samme. Det var deilig å klare denne trippelen, sa Lunde. 

Abell Larsens nærmest
Nærmest de to 19-åringene kom overraskelsesparet Henrik og Stian Abell Larsen som holdt koken gjennom hele turneringa og endte seks kast bak. Det er slettes ikke overraskende at Henrik Abell Larsen er der oppe, mens hans makker er mer ubeskrevet. Så hvem er dette?
– Det er ikke overraskende for meg at storebror Stian er god på en sånn type bane som dette. Han har en utrolig fin touch i nærspillet, kaster både forehand og backhand og putter bra. Jeg er imponert og stolt, for dette var hans første store konkurranse utenom de lokale rundene, sa Henrik. 
Som ikke hadde trua på noe NM-gull, innerst inne.
– Vi bestemte oss for at Lunde og Håland kunne holde på for seg sjøl, så konsentrerte vi oss om plassene bak der. Sølv er vi veldig fornøyde med, og jeg synes arrangementet gikk helt fint med tanke på hvor stort det var. 

På tredjeplass etter en fin innspurt kom Anders Gulliksen og Håkon Kveseth, mens amerikanerne Eagle og Pat Mc Mahon som var med helt «der oppe» på en delt tredjeplass etter to runder, DNF-et noe hull før slutt i runde tre etter å ha falt kraftig på lista utover i runden.

Hjemmeduo suveren
I den nye mixed-klassen var det ingen tvil. Arrangørparet Lykke Sandvik og Tommy Steingrimsen var aldri truet og knuste alle andre til de grader. De vant med massive 24 kast og hadde faktisk også vunnet masterklassen, så vidt vi kan forstå. Men den var det legendene Espen Møkkelgjerd og Sune Wentzel som fire kast foran Roger Neskvern og Ingar Ballo – alle fire opprinnelig fra Stovner. Veteranduoen Roar Gjøsæter og Terje Rørmark tok tredjeplassen. Hele 25 par var med i mesterklassen.

Linn Marita Eikrem og Anniken Steen vant dameklassen, men her var det ikke nok par med til at det blir en offisiell NM-tittel, dessverre.

Resultater her: https://discgolfmetrix.com/872355

PS! Vi kommer med mer om dette som var tidenes største diskgolfarrangement senere.

Skroll til toppen