Ny norsk ratingrekord

Øyvind Jarnes er tidenes høyest ratede norske diskgolfspiller.

Dages ratingoppdatering fra PDGA viser at det norske nivået i toppen er godt på vei oppover. 1019 er det magiske tallet for vår nasjons del, og med det har Øyvind Jarnes knust sin egen norske rekord fra forrige oppdatering og er oppe på en 7.plass (!) i Europa. Også Peter Lunde har smadret sitt egen personlige rekord – han har nå den nest høyeste ratinga en norsk spiller noensinne har hatt.

Ny mann i 1000-klubben
Evigunge Ståle Stai Hakstad, som vant NM i 2013, er også for første gang over 1000 i rating. Og er dermed den niende norske spilleren gjennom alle tider som har klart denne milepælen. De andre er så vidt vi vet Knut Valen Håland, Håkon Kveseth, Øyvind Jarnes, Espen Møkkelgjerd, Carlos Rio, Jostein Håland, Fredrik Runsjø og Peter Lunde ( med forbehold om feil).

Håkon Kveseth har ikke aktivt medlemsskap, men er oppe på 1003. Dermed er det også for første gang fem norske spillere som har over 1000 i rating – samtidig!

Ståle Stai Hakstad slutter aldri å imponere. Nå også i 1000-klubben!

Damene på vei oppover!
Også blant damene er det rekorder å melde om. Lykke Lorentzen ( tidl.Sandvik) har perset med fine 917 etter dagens oppdatering – og har dermed kun Lydie Hellgren over seg på lista gjennom alle tider. Hellgren hadde 920 i rating tilbake i 2006. Anniken Steen har også «all time high» med 899 – vi tipper at vi får to norske dammer over 900 i løpet av sesongen, kanskje også tre stk om Katarina Staalesen krabber 10 små poeng oppover. 

Neste turnering her til lands av betydning er NM 2020 – vi kommer med forhåndsstoff her neste uke.

Skroll til toppen