Norsk nedtur under Dutch Open

Det ble norsk nedtur under Dutch Open i Nederland foregående helg, i det som var en finsk dominert konkurranse med syv av topp ti i Open. Beste nordmann ble Espen Møkkelgjerd på 17. plass, i det som var den første PDGA turneringen for flere av de beste norske utøverne.
Etter en god førsterunde på lørdag for de fleste, ble det tøft for de norske representantene i Rijswijk i Nederland. De kommende rundene var det flere som gikk både en og to runder dårligere enn ratingen sin og det var nok flere som merket etter hvert at dette var første større turnering i sesongen.

Selv om jeg personlig ikke er imponert over hvordan arrangøren gjennomfører turneringen så er det en artig tur, man må være forberedt på litt stress før start. Alt i alt en positiv gjennomkjøring før Copenhagen Open om noen uker, og det er litt rust i driven som forventet. Puttingen min var dog bedre enn den har vært på lenge så tidlig i sesongen, som var et lyspunkt som jeg valgte å ta med meg videre til tross for noen ujevne runder.

– Espen Møkkelgjerd

Espen Møkkelgjerd under dagens trening. Foto: Rene Westerberg
Espen Møkkelgjerd under dagens trening. Foto: Rene Westerberg

Den første runden i Euro Touren var dominert av finner, både i topplasseringer og antall deltagere. For andre året på rad var det Seppo Paju som vant turneringen, som kom fra et lengre opphold i USA som inkluderte en solid 21 plass i Memorial Championship. Han vant Dutch Open med 3 kast foran landsmannen Pasi Koivu, mens vinneren fra 2014, Juh Parviainen, endte på tredje plass. Lars Somby fra Muselunden Frisbeeklubb var også en av de tilreisende nordmennene, men hadde sett for seg en høyere plassering.

Dette ble en skuffende turnering for min del, dette er er første gang jeg ikke klarer å spille meg inn i finaleflighten blandt de 12 beste. Det er hovedsakelig to grunner til dette: for dårlig fysisk form, og for defensiv putting. Her er det bare å brette opp ermene, jobbe inn formen og trene putting før sesongen starter for fullt.

– Lars Somby

En annen norsk representant var svensken (!) Niklas Eriksson fra Muselunden Frisbeeklubb, som kom fra en god 15. plass under Chili Open i Sveits for noen uker siden. Heller ikke han var helt fornøyd med helgens turnering.

Jeg har hatt et par uker med ryggproblemer, som har gjort at jeg har måttet fokusere på teknikk fremfor kraft i kastene. Drivingen gikk bra men det er mye å hente på puttingen, og fokus på siste runde. Det var kos å være på tur med den norske delegasjonen og helgens tre høydepunkter var «all you can eat sushi», «all you can eat indisk» og at det ikke regnet.

– Niklas Eriksson

ResultatAnalyseDutchOpen2016

Alle resultater kan studeres her: http://www.pdga.com/tour/event/24380

Se masse fine bilder fra turneringen her:
https://renewestenberg.smugmug.com/Frisbee/Disc-Golf/Eurotour/Dutch-Open-2016/

Den neste store turneringen for disse og de andre norske kasterne er Copenhagen Open, der vi kommer til å se flere nordmenn og kanskje bedre resultater.

Skroll til toppen