Mine mål for 2017 – fra noen av landets beste kastere

De fleste av de beste frisbeegolferne i Norge har nå satt terminlisten sin, bestående av Norgescuper, EuroTourer og mer til. Vi har snakket med flere av disse for å finne litt ut hva målene deres for 2017 er, og hvordan de forbereder seg på en ny og spennende sesong.

Andre Johnsen – vinner av Arendal Open 2016
Mitt hovedmål er åvinne Norgescup sammenlagt, og å vinne NM!
Har også som må å komme på Topp 20 i Konopiste, som er en Disc Golf World Tour.
Gleder meg også veldig til å holde dritt fete kurs med team guru som gjør at flere vil spille frisbee.
Jeg forbereder meg nå med 2 svømme økter, 2 styrketrening og 2 discgolf økter i uka med putting og driving, og fra mars så er det mest fokus på kasting.

Håkon Kveseth – Norgesmester 2016
Målet for 2017 sesongen er først og fremst og dedikere mer tid til sporten. Gjør jeg det over tid tror jeg mulighetene til og gjøre det bra i turneringer kommer. Samtidig vil jeg i år prøve og spille flere større turneringer, og i sånne settinger er jeg fersk og trenger mye erfaringer. Har selvfølgelig også mål om og forsvare NM tittel på hjemmebane og beholde god rating, kanskje øke litt.

Ståle Stai Hakstad – Vinner av PCS Open 2016
Her i Kristiansund «sliter» vi med 10 grader pluss og bortimot sol i dag, så skal snart ut å putte litt. Prøver å få inn noen økter i uka, men det det hender seg at vintern blir litt tung og mørket tar overhånd. Ser veldig frem mot lysere tider, men har ikke satt meg andre mål enn å drive mer presist og putte bedre enn i fjor. Hadde ellers vært morro å forsvare tittelen fra PCS Open, og håper på hard konkurranse der i år.

Peter Lunde – Vinner av Norgescupen 2016
Denne vinteren har jeg brukt på litt andre ting enn det jeg hadde håpet på. Jeg går i 1.klasse på Media og Kommunikasjon, så skole tar veldig mye av dagene mine, noe som har resultert i langt mindre kasting enn det jeg hadde håpet på. De dagen jeg har funnet tid til kasting har jeg har veldig fokus på kortere kast. Finesse har ikke vært min største styrke de siste årene, så det å kunne kontrollere spinn og hastighet du gir disken har vært hovedtema for all trening i vinter. Målet mitt for sesongen 2017 er ganske enkelt. Jeg skal bli Norgesmester! Utover det tenker jeg å ta det ganske rolig. Er fortsatt litt i tenkefasen, men godt mulig jeg må trappe ned på antall turneringer. Det er flere grunner til det, men ønsker å finne tid til andre ting enn bare frisbee dette året. Generelt blir målet å plassere bra på alle turneringer jeg deltar i.

Lydie Hellgren – Norgesmester 2016
Begynner sesongen med Dutch Open 2017 for å kick-starte sesongen. Regner med at det bliver noen flere Euro-tour, da det er kjempemoro at treffe på så mange forskjellige discgolfere, gamle som nye, runt om i Europa.

NC, ska jeg prøve at få komme mig til Bodø Open. Har hørt så mye fra banerne deroppe og så er det jo en fantastisk natur ved Lofoten. Håper jeg kommer på de fleste NC, men har lovet mannen min en reise til Island, så vi får se, ET kommer jo også til Island, i år. NM i Hamar må jeg på, Hamar er en fin bane og et mye triveligt discgolfmiljø, der gør det gøy at besøke igjen.
Ska se hvis det bliver tid for en reise eller 2 til Danmarkog må prøve at komme mig på Danmarksmesterskaperne for at forsvare titeln.

Ellers er målet at få trent litt mere strukturert i år. Kneet har reagert positivt på genopptrening og er friskmeldt av fysioterapeuten. Får noen nye disker i baggen i år og ska trene litt extra med disse. Ellers ska det blive gøy at komme i gang med tourneringssesongen. Opplegget er litt annerledes i år. Og jeg syntes det er et friskt initiativ fra styret at satse på elite og mindre bredde og se hvordan det går med tourneringsmiljøet i Norge. Jeg veit det er mange som gjerne vil satse, pro som amatører. Så forhåpentlig vis kommer der i fremtiden at komme et amatør-nc som lokker bredden ved siden av et nc der toppspillere får fajtas.

Sigrid Sandum – Vinner av Trondheim Open 2016
Det er jo tidlig å si så mye. Mitt mål er alltid å gjøre det så bra som mulig på de turneringene jeg deltar på, og det gjør jeg hvis jeg klarer å kose meg. Med godt treningsgrunnlag og fine folk pleier det å funke! Ellers ruger jeg på noen planer om å få i gang noen jentekurs, men er usikker på hvordan det blir i praksis.

Hanna Hugosson – 2. plass i Norgescupen 2016
I vinter jobber jeg med drivingteknikken, frem for alt timing og vektoverføring, for å se om det kan gi meg litt mer lengde. Jeg liker å starte sesongen tidlig med noen turneringer siden det gir meg en pekepinn på hvor jeg ligger an, men også fordi det er veldig hyggelig å reise på tur. I år har jeg allerede spilt en turnering i Oslo, som ga meg noen ting å jobbe med frem til Open de Espana om 3 uker. De nærmeste ukene kommer jeg derfor å legge stor vekt på puttetrening! I vintersesongen prøver jeg generelt jeg å fokusere mer på teknikktrening enn å gå runder. I tillegg er jeg på treningssenteret der jeg kjører et opplegg med løping og styrke, med fokus på core og beveglighet. Kondisjonen er viktig for meg for å orke alle lange runder. Målet i år er først og fremst å spille litt bedre enn jeg gjorde forrige sesong og da er det viktigste å gjøre færre feil. Forhåpentligvis kan det bidra til å være med å fightes helt oppe i toppen, så får vi se hvor langt det rekker.

Ole Tobias Synstad – Vinner av Norgescupen 2016 (Junior)
Denne off-season så har jeg spilt litt mindre enn forrige sesonger, og tror det kan være godt med en liten pause etter en lang sesong. Nå har jeg begynt å putte rundt 15min hver dag og prøver å komme meg på banen så ofte som mulig. Det er viktig for meg å bruke off-season til å trene teknikk og shortgame, dette gjør jeg på fotballbane. Ett av målene mine er å plusse på ca. 5-10m i lengde til sesongen. Sist sesong var jeg ganske ustabil på putting, så jeg håper at jeg kan bygge opp en fast rutine før sesongen. Samtidig for å styrke puttingen vil jeg fokusere mer på det mentale. Det å finne den rette tankegangen rundt kurven er ekstremt viktig, selvtillit er nøkkelen her.

Knut Håland – 3. plass NM 2016 (Junior)
Hovedmålene mine er NM i Hamar (junior) og Sula Open, håper også på å vinne noen NC`er (junior), og få ratingen min over 960. Jeg vil også jobbe med forehanden min og stabilisere rundene mine i turneringer, unngå smeller som jeg hadde i Skien og Trondheim forrige sesong. I off season så har jeg trent en del styrke, og putta en del, samt kastet en god del på fotballbanen i det siste. Sesongen starter sannsynligvis med Trønder Touren på Dragvoll 2. april. Deretter håper jeg på å få blitt med på enten Skien Open eller Oslo Open før jeg skal prøve å kvalifisere meg til Sula Open.

Skroll til toppen