Lydie leder etter første dag i Danmark

Etter de to første rundene i København er ikke uventet Espen Møkkelgjerd beste nordmann blant herrene. I dameklassen leder Lydie Hellgren med 3 kast på nestemann.

Daniel med bra 1.runde

Daniel Myrrusten startet best av de norske gutta med en god 1.runde på 59 (-5) som plasserte ham på en delt 9.plass etter første runde.

Lydie Hellgren spilte også en meget bra 1.runde på 70 (+6) som holdt til 2.plass blant jentene. Camilla Jernberg fra Sverige storspilte 1.runde med 63 (-1) og ledet dermed dameklassen etter 1.runde.

Stenfelt leder

Wonderboyen Oscar Stenfelt leder turneringen etter dagens to runder. Den vesle tassen fra Sverige leder kastet foran hjemmehåpet Karl Johan Nybø, som har los på seieren etter en god andrerunde. Unggutten ble kåret til «Rookie of the year» av PDGA i 2010, og er så ung at han enda ikke tenker før han kaster…og da går det ofte bra.

Møkkelgjerd i siget

Av våre spillere er det Espen som er best plassert – men han er kun ett kast foran Daniel Myrrusten som fremdeles holder koken etter en runde på 62 kast – Møkkelgjerd spilte på 59 i lørdagens andre runde. På plassen bak disse to Stovnerspillerne kommer nok en Stovnergutt: Thomas Finborud var meget solid og klokket inn på pene 60 kast. Det samme gjorde Øystein Carlsen som også spilte seg oppover på listene. Oddgeir Valen leverte også en bra runde på 63 kast. Jostein Håland og Thomas Finborud spilte sammen og ganske så likt i runde to også men Håland sløste på amatørmessig vis vekk en god runde mot slutten og tikket inn på par; 64 kast. Ingar Ballo leverte varer og kom inn på 65, mens Anders Danielsen fikk det tyngst av de norske og kom inn på 69 kast.

Lydie slo tilbake

Med en 63-runde senere på dagen klarte Lydie å ta igjen forspranget til Europamester Camilla Jernberg som gikk på en liten smell med 73 på 2-runden. Dermed leder Lydie Hellgren, som nå spiller for Norge etter å tidligere ha spilt for både Sverige og Danmark. Meget gledelig og bra levert av den nå norske damen. Sigrid Ballo Sandum ligger på 6.plass, og må levere godsaker dersom hun skal nå finalen. Det ser ut til at kampen om dameklassen kommer til å stå mellom Lydie fra Norge og Camilla og Angelica fra Sverige som ligger hhv 3 og 4 kast bak.

Finaledag i morgen

Søndag morgen braker tredjerunden løs. Og det er flere nordmenn som kan «komme til pengene». Espen og Daniel ligger best an men Finborud, Carlsen, Håland og Valen er ikke mer enn noen få kast bak. Vi spår at hjemmehåpet Nybø drar dette i land men Stenfelt skal man ikke kimse av.

Resultater fra dagens to runder ligger ute her:
http://www.pdga.com/tournament_results/62880

Se også Daniels blogg om dagens begivenheter her:
http://danielmyrrusten.blogg.no/1304199232_copenhagen_open_2011_.html

Skroll til toppen