Karl Johan Høj Nybo vant suverent på hjemmebane

Våre 12 norske deltagere er nå ferdig med sin innsats i København. Det var et høyt nivå på spillerne som var med og hjemmefavoritten Nybo vant til slutt suverent etter en spesielt bra finalerunde. De norske gutta var aldri i nærheten av toppen men på damesiden ble det en thriller til siste slutt med Lydie og Camilla som kjempet om seieren.

Nybo suveren

Hjemmefavoritten Karl Johan Høj Nybo spilte jevnt godt hele veien med runder på 57, 56, 56 og dermed gikk han til finalen med to kast ledelse på svenske Markus Källström og finske Ville Piippo. Finalen ble deretter en maktdemonstrasjon av Karl Johan som spilte de 9 finalehullene på 25 kast, 8 under par. Dermed vant han til slutt med 8 kast bedre enn Markus og Ville som måtte til omspill for å avgjøre 2.plassen og denne vant Ville Piippo. Markus Källström som var best rated før denne turneringen havnet dermed på en 3.plass. Den unge svensken Oscar Stenfeldt som ledet etter lørdagens to første runder fikk en dårligere 3.runde på 62 og kom til slutt på 4.plass. Finske Seppo Paju kom på 5.plass. Vinneren Karl Johan kommer trolig til Sula også for årets fjerde eurotour 10.-12.juni.

Norsk-svensk thriller i dameklassen

Lydie Hellgren ledet turneringen etter lørdagens to runder men svenske Camilla Jernberg kom sterkere tilbake på søndag etter en dårlig 2.runde lørdag. Det ble til slutt helt gjevnt i finalen og helt på siste hullet tok Camilla til slutt seieren. Disse to har nå vunnet hver sin eurotour i år og møtes til ny duell i Sula i Juni. Vi gratulerer Lydie med en meget god norsk innsats og en flott 2.plass i Danmark.

Espen beste normann

I 3.runde var det Jostein som spilte best av de norske med 59 kast, deretter Ingar 61, Espen 62, Daniel 63, Øystein 64 og Oddgeir 65.

Ingen norske spillere kom til open-finalen som besto av 17 spillere. Av de norske gutta var det til slutt Espen Møkkelgjerd som var best med en 18.plass, kun 1 kast fra å klare cut’en til finalen. Deretter Daniel Myrrusten på 22.plass, Jostein Håland på 24.plass, Øystein på 28.plass, Thomas på 30.plass, Ingar på 39.plass, Oddgeir på 42.plass og Anders på 52.plass. Likevel var det generelt et ganske bra nivå på de norske spillerne og nasten alle klarte å øke ratingen sin i denne A-tier turneringen. Dette vil de ta med hjem til Norge og spre utover til andre norske spillere i løpet av sommeren 🙂

Alle resultater er nettopp lagt ut på PDGA:

Takk til Jostein Håland for løpende oppdateringer, resultater og bilder underveis fra turneringen.