Lydie Hellgren ble norgesmester 2012


17 damer stilte til start og det var gledelig å se både erfarne og nye spillere gyve løs på den relativt vanskelige 27-hulls banen i Eydehavn. Hele landet var representert, men jentene fra Bergen var savnet! Lydie Hellgren (Kvadraturen) var favoritt, hun har vært klart best i Norge siden hun bosatte seg i Kristiansand. Bak Lydie ble det lenge kniving om medaljene og ingenting var avgjort før finalen.

Linda Wulff fra Stovner tok 2.plass

Dag 1: Turneringens beste runde for damene (102) kom fra Lydie denne dagen. Hun kjente banen best og spilte jevnt bra hele veien. Hun satte også to birdies tidlig i runden. Hadde hun også satt forsøkene på Hull 1 hadde hun enkelt hatt en score godt under 100. Linda Wulff (Stovner) og Abbi Nilssen (Bærum) hadde beste start på de første 10, men falt fra Lydie mot slutten og endte dagen på delt 2. plass (108). Sigrid Sandum (Trondheim) hadde nok forventet bedre spill av seg selv og endte med en mellomfornøyd runde (112). Runden på ca. 5 timer med mye opp og ned i terrenget var ingen spøk for Hanne Tosterud (Muselunden) som venter barn i desember, så hun må være fornøyd med runden sin første dag (121). Ewa Bergquist (Sola) har spilt mye bra frisbeegolf de siste to årene og nærmer seg teten, så hun var nok litt skuffet over hvordan hennes første runde utviklet seg etter en meget god start (122). Cathrine Kristiansen (Haugaland) endte likt med Ewa.

Dag 2: Sigrid hadde bestemt seg og spilte dagens beste runde (104) og klatret til foreløpig 2. plass. Ewa forbedret også sin runde (112) med mange kast. Linda (109) og Abbi (110) spilte superjevnt igjen og hadde det ikke vært for sistnevntes miss på siste putt på runden hadde det også stått likt mellom disse før finalen. Lydie spilte stødig igjen (105) og med sterke 8 par på rad midt i runden kunne hun gå til finalen med en relativt komfortabel 9-kasts leSigrid Sandum var tittelforsvarer men måtte se seg slått av Lydie og Linda denne gangendelse. Til finale gikk også Ewa, Eli Storengen (Skjerstad), Cathrine og Hanne.

Sigrid Sandum var tittelforsvarer men måtte se seg slått av Lydie og Linda denne gangen

Finalen: Abbi begynte og avsluttet finalen best, men klarte ikke å henge med midt i runden (82) og endte på 4. plass, seks kast bak Sigrid. Etter en litt shaky start ble Sigrids runde (78) bare bedre og bedre etter hvert, men det ble vanskelig å hente seg inn når Linda fant flytsonen etter å ha spilt feil disk på hull 13. Feilen var raskt lagt i nederste skuff og hun spilte veldig bra, satt gode putter og tok en fortjent 2. plass. Linda ledet med 3 kast før siste tre hull, men opphentingen ble bokstavelig talt for bratt for Sigrid. Lydie spilte dagens beste runde (70) og var best når det gjelder igjen med en rekke nydelige flate rette kast, noe som er hennes spesialitet. Gratulerer til Lydie og lykke til i EM neste uke hvor også Abbi, Eli og Sigrid skal forsvare norske damers ære i Colchester, England.

Forøvrig kunne alle glede seg over god organisering, kjempevær og deilig badevann for de som dukket etter disker. For damene ble bøygen ettertrykkelig møtt på hull 16 hvor man må kaste ut 50 meter (var det virkelig bare 50?) over en OB myr. Det er umulig for en del av damene. Så litt demoraliserende er det i et NM å måtte gi opp å kaste fra tee og dermed ikke ha mulighet til å unngå straffekast på hullet.

Hele resultatlisten for damene finner du her

Se også egen artikkel om Open og resten av klassene

17 hendelser på “Lydie Hellgren ble norgesmester 2012”

 1. Flott artikkel! Bra skrevet: hvem er forfatteren?

  Forøvrig bør alle klare å kaste 50 meter med en disk når man stiller i NM. Det er min nådeløse og ærlige mening.

 2. abnorge = Abbi Nilssen (kanskje vår nye faste skribent for dameklassen ? 😉

  Ang 50 meter: Det var mange av jentene som ofte klarer å kaste 50m+ men som likevel ikke tok sjansen pga trang åpning og stor risiko for å ikke finne igjen disken…

  1. Jada, Ewa. Er klar over det. Men NM er kanskje ikke den optimale arenaen for nybegynnere. Også ærlig mening.Meg det er en annen diskusjon.

 3. Hvis man skal tilpasse flotte profesjonelle baner i NM så damene, de minste og ferske skal klare det på færrest mulig kast så de skal oppnå høyere motivasjon forblir de dårlige spillere.. Det kan jo være et alternativ å bruke små, korte baner og egne arrangement så alle kan skinne.. 🙂 Du duller ikke med profesjonell sport..!! Det finnes mange arenaer å trene seg bedre på, mange små baner.. Dersom dette ene hullet var så vanskelig at det tar knekken på motivasjonen til enkelte jenter og nybegynnere finnes det andre idretter der ute som passer bedre.. Jeg syntes personlig det er patetisk å klage over 1 hull når vi blir invitert til en landets flotteste bane og et knirkefritt arrangement.. 🙂 Tell kastene dine, gjør så godt du kan, vær profesjonell og hold kjeft..!! 🙂

 4. Bart – ytringsfrihetens forkjemper! Det må da være lov å si at man synes noen hull er vanskelige. Jeg synes ikke noen har klaget.

  Er det forresten en sammenheng mellom Josteins nådeløse meninger og det faktum at det aldri er noen damespillere fra sunnmøre i turneringer?

  1. Håper ikke det er en sammenheng her. Det er rett og slett nesten ingen damer som spiller her, kun et par hobbyspillere. Vi hadde et par stykker, men de holdt seg til håndballen. Men vi har muligens et par damer på gang som har spilt en del i det siste – så vi får se. De finner i alle fall stor glede i å kaste brett – så får vi se om de tar steget til konkurranser. Men det er mange unge jenter som spiller på skolebanene våre – så vi har i alle fall lagt forholda til rette.

   Det viser ikke minst igjen på juniorene våre: her er vi i landstoppen både på kvantitet og kvalitet – og når juniorer på 12-16 kan spille på banene våre bør voksne damer også kunne gjøre det – dersom de er interesserte, vel og merke.

   Jeg tror det handler om lokale forskjeller: hvorfor har ikke Oslo-området juniorer men mange damer og mange masterspillere? Ikke lett å svare på. Forholda har vi i alle fall lagt til rette med mange korthullsbaner.

 5. jeg kan forstå at noen kan føle det demoraliserende å ikke kaste fra tee. når det er sagt så mener jeg at hull16 ikke er lengre enn at mange av jentene bør kunne komme over. det er heller ikke stor sjanse for å miste diskene på det hullet bortsett fra om man kaster langt mot høyre og inn i tjernet.
  hull26 er nok vanskeligere å komme opp på, men vi har ikke helt sett hva annet vi kan gjøre på det hullet. det å fjerne hullet er noe vi ikke har lyst til da vi synes at det er et bra hull med flere fine utfordringer.
  i ettertid så kunne vi sikkert ha satt opp alternative utkastfelt på flere hull for damene, men det har vært kritisert tidligere.
  – og bare for å sette dette i perspektiv så husker jeg under em i 2005 at det var et hull hvor man måtte kaste ca 70m (kanskje enda lengere) over vann. om man ikke kom over så var det rett til droppsone.

 6. Nice skrevet!!!!
  Tror nesten samtlige av damene kan komme seg over, både på 16 og 26…. Vi er bare litt for feige og redde for å miste disker og bli bløte på beina.. For meg var ikke nødvendigvis lengden noe problem, men de j… treet rett før myra…;) Vi har snakket mange ganger om dette med alternative utkast og vil ikke ha det.. Da får vi ta de utfordringene som er og gutse litt vi også.. Og si at noen hull er vanskelige er helt greit, men ikke nødvendigvis som kritikk til arrangør..
  Jeg kosa meg!!!

 7. det jeg synes er litt unødvendig med hull 16 er at det er så vanskelig å hente diskene igjen. i vannet kan man bruke disker som flyter, men i myra må man ut og vasse og leke i synkemyr, og så vidt jeg skjønte var ikke det bare bare. så siden jeg ikke hadde noe uti den myra å gjøre under turneringen la jeg meg opp i ob og gikk på dropp. under finalen hadde jeg mindre å tape på å havne i myra og kastet over, men jeg tjente ikke noe særlig på det da jeg havnet bak noen trær til høyre for dropp. og jammen kom jeg ikke opp på hull 26 under finalen også. på begge disse hullene er det jo presisjon mer enn lengden som er det vanskelige, for uten presisjon tjener man ikke på å treffe om du ikke kaster 100m+. det fine med disse hullene er jo at man har mulighet å stå over om man vet man ikke kaster så langt eller ikke har med seg disker som flyter, så tror det er mange andre hull som straffer seg mye mer for nybegynnere om man ikke kaster langt og presist nok enn disse.

 8. Jeg syns sånne utfordringer er bra, og om det hadde vært tid så hadde jeg nok prøvd meg litt mer på det aktuelle hullet, og kanskje dermed også turt meg over alle gangene.

  Men samtidig syns jeg det er viktig at vi med åpne armer tar i mot alle som vil spille på arrangementene. Vi damene er jo ikke så mange, så selv om det er NM syns jeg ikke man bør utelukke noen. Jo flere spillere vi får jo høyere blir jo også nivået på turneringene, men man må starte en plass!

  Fantastisk NM!

 9. Veldig kult med en skikkelig dameartikkel (endelig!)!! Godt skrevet og morsomt med litt diskusjoner. Fint å høre flere prøver på sånne hull – og får det til. Skulle bare mangle, en ting er ihvertfall sikkert; prøver man ikke får man det aldri til. Flott at en NMbane utfordrer en litt, skulle bare mangle:) Takk for en fin helg, kul bane og veldig bra arrangement! 😉

 10. Det var ennå plass til alle som ville spille så får det vel være ens egen beezwax om man kaster eller ikke! Sikker på at alle hadde prøvd om det ikke hadde vært synke myr der. Men sånn var det og vi hadde et valg. hadde jeg kastet med med min til tider alle veier kasting kan jeg banne på at jeg hadde treffi den dypeste delen av myra:) eller det første treet- men uansett jentene i min gruppe hadde en topp runde med mye bra kasting underveis! Når den tid kommer og det er behov for å kutte for deltagelse i nm ja da tar vi det med godt humør! Ønsk alle som kan og vil spille velkommen da enn så lenge vi ikke er større enn som så! Jeeses 🙂 bruk tida på rekruttering;)

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen