– Ikke enkelt å få inn i kalenderen

Seksjon disksport Norge jobber med neste års nasjonale terminliste. Mangelen på ledige helger byr på visse utfordringer. Frisbeegolf.no har derfor tatt en fredagsprat med Stig Setså, som er seksjonsleder i diskport Norge.

Den internasjonale terminlista kom tidligere denne uka, med Euro Tourer, EM og VM nå plottet inn på kalenderen for 2020. Mangelen på ledige helger kan gjøre det utfordrende å finne nok ledige helger. Men jobben har allerede startet. 

Frisbeegolf.no har derfor stilt seksjonsleder Setså fem kjappe spørsmål. 

1) Hvordan ser dere for dere neste års norgescup-sesong?
– Neste års NC blir ikke enkel å få plassert inn i kalenderen. Det er som alle vet ikke mange ledige helger utenom ET, VM og EM. Men det jobbes med å se på hvilke helger som kan passe.

2) Det er antydet at de tre første norgescupene skal være EM-kvaliker. Kan man også kvalifisere seg til EM via gode prestasjoner utenlands? 
– Dersom vi klarer å få på plass 3 NC-er før EM, vil disse være utgangspunktet for kvalifisering til de nasjonale kvoteplassene til EM. De beste (høyest ratede) spillerne i Norge vil nok allerede være kvalifisert, og vil ha en plass i EM.

3) PDGA Europa og andre tyngre arrangører er pro-aktive med tanke på å finne potensielle arrangører og baner. Er dette noe disksport Norge gjør, eller vurderer å gjøre? 
– Seksjonen har allerede begynt å snakke med potensielle arrangører av NC neste sesong, og vil intensivere dette arbeidet i tiden fremover.

Bilde: https://www.facebook.com/BeisfjordAmateurOpen


4) Ønsker disksport Norge at norske spillere prioriterer NC fremfor store internasjonale turneringer? 

– Når det gjelder NC, så har seksjonen en klar mening om at NC er på nivå 3. På nivå 1 finner vi DGPT og NT i USA. På nivå 2 har vi ET. NC rangerer vi etter disse. Dvs. at dersom norske spillere er gode nok og ønsker å prioritere spill på nivå 1 eller 2, så er det ikke noe som er bedre. Vi har i dag spillere som kan hevde seg meget godt i ET, og vi ønsker at de skal satse der. Nivået og konkurransen i NC er nok betydelig lavere enn i ET. Norges beste spillere bør satse på å konkurrere på nivå 1 og 2.

5) Hvordan har dere tenkt å gjøre NC attraktivt for norske spillere å prioritere fremfor utenlandske turneringer i et så tett program?
– I det tette programmet som er nå, vil nok enkelte måtte gjøre en prioritering, og det er vår oppriktige mening at de beste bør prioritere ET inn mot EM. De nest beste, som eventuelt har ambisjoner om en kvoteplass i EM-troppen, bør prioritere NC, sier Setså til frisbeegolf.no.

Skroll til toppen