«Huset» vinner alltid i Vegas

Flere nordmenn gjorde seg bemerket på » Las Vegas Challenge» i Nevada.

Hele 11 norske spillere deltok på «Las Vegas Challenge» sist helg, og selv om det er grytidlig i den norske sesongen, så ble det levert god golf fra flere av våre norske representanter. Til slutt vant amerikaneren Nate Sexton – kanskje ikke helt overraskende at en mann med tre slike forbokstaver i etternavnet skulle vinne i en by som Las Vegas.

Markerte seg i toppen
Lykke Sandvik fra Tønsberg markerte seg godt i FPO med trygt og solid spill, snittet langt over sin egen rating og endte på en meget pen 6.plass – 13 kast bak vinneren Catrina Allen, som til tross for heller begredelig putting vant dameklassen. Tenk hvor god Allen kunne vært om hun hadde satt alle tre-metere…Knut Håland spilte seg opp til en 9.plass før runde tre, en plassering han beholdt inn i finalerunden. Der satte midtpartiet på finalerunden en brutal stopper for noe som kunne blitt langt bedre, og Håland raste ned til en 23.plass. Runde tre og fire ble filmet – disse kan du se her: https://www.youtube.com/playlist?list=PLeyLPtLudZ9WFp-roP9NVe2yYSbmt621Z

To av seks
Norge hadde med seks spillere i open-klassen, to av disse nådde «cuten». Jonas Tangen Hoff, Kasper Skovly, Tommy Steingrimsen og Tom Erik Kristansen spilte slettes ikke dårlig, men i dette tøffe selskapet ble det for stritt å nå finaledagen. Derimot klarte Øyvind Jarnes dette med god margin, men det var først på finaledagen det meste stemte.

Det eneste som var under par var spillet mitt. Jeg kan vel ikke si meg helt fornøyd med dette, jeg burde ha nådd finaledagen, sier Tom Erik «Tomma» Kristiansen.

– «Huset» vinner alltid i Las Vegas. For min del var det først i finalerunden at lykken var på min side, og det nærmet seg det nivået jeg streber etter å nå, sa Øyvind Jarnes.

Jarnes spilte en meget habil runde på minus 10, finaledagen.

Paulsen og Rørmark leverte
Unge Sander Paulsen ledet juniorklassen soleklart, før en varslet DNF inntraff. Paulsen med familie måtte reise hjem før turneringa var ferdig. Terje Rørmark fullførte imidlertid i stor stil, knep en 6.plass i grandmasterklassen, og hadde kun spillere ratet over 950 foran seg. I masterklassen var norgesmester Sivert Øveraas et stykke unna å nå finaledagen, på en bane som kanskje ikke passet Øveraas helt perfekt med mange drøye hull, i følge han selv. Jostein Håland fikk æren av å spille med legendene Patrick Brown og Shasta Criss i to av fire runder, og endte på 9.plass i masterklassen.