Frisbeedamene i Norge – hvem er stabil og hvem er labil?


Som en oppfølger til «Maskin eller menneske»- artikkelen, tar vi nå en nærmere titt på frisbeedamenes stabilitet/ustabilitet. Hvem er de lite påvirkelige, risikominimerende og trygge spillerne som unngår de store smellene? Og hvem er de risikovillige, de som legger alt i potten på hvert hull og håper på det beste? Frisbeegolf.no gir deg svaret. 

Fremgangsmåte

Vi følger samme fremgangsmåte for utregning av standardavvik som i «Maskin eller menneske»- artikkelen, og vi har supplert stabilitet/ustabilitetsskalaen med noen av verdens beste kvinnelige frisbeespillere.

Inklusjonskriteriene er som følger:

  •   Alle norske damer som har deltatt i NC i 2012 og som har et aktivt PDGA- medlemsskap.

 

Maskinene

I den stabile enden av skalaen finner vi Lydie Lykke Hellgren, Hanna Hugosson og Abbi Nilssen.  Disse spillerne kjennetegnes nettopp med stabilitet og rolige sinnelag. De får sjeldent katastrofetanker på tross av et par dårlige kast på rad og kommer relativt raskt tilbake igjen på sporet.

Tett opp mot den stabile enden av skalaen befinner Hanne Tosterud og Mona Bjerke seg, mens Lill Irene Larsen, Sigrid Ballo Sandum og Eli Storengen utgjør midtpunktet på skalaen.

På veien mot den ustabile polen treffer vi på Ewa Bergquist, Paula Gillesdal og Kate Brandal. Her begynner det å lukte krutt over tapte kast!

 

Humørspillerne

Helt i enden av skalaen finner vi de varmblodige humørspillerne Ragnhild Gryt, Aashild Nygaard, Ragnhild Elise Huseby og Tone Linn Smørdal. Disse spillerne kan fint levere sin livs beste og dårligste runde på samme turneringsdag. De innehar et svært høyt toppnivå, men veien til de dype daler kan synes kort enkelte dager.

4 hendelser på “Frisbeedamene i Norge – hvem er stabil og hvem er labil?”

  1. Verdens mest fantastiske klynge av humørspillere! Hurra!!! I så godt selskap, vil jeg alltid være humørspiller. Takk for morsom artikkel!

    1. Bare hyggelig det, Lonetinn! En ting som også er sikkert: Det blir aldri kjedelig eller forutsigbart når humørspillerne stiller til start.

        1. Linda har ikke betalt pdga-medlemsskap for i år, og dermed får jeg ikke tilgang til de tallene jeg trenger;)

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen