Fant lykken i Sandes

Lykke Sandvik og Knut Valen Håland dominerte i Sandes Open denne helgen. 

I open-klassen var Knut Valen Håland blant de aller heiteste favorittene før turneringa på den flotte og innbydende banen i Sandes før årets fjerde norgescup  – og det kan vel knapt karakteriseres som noen overraskelse og sensasjon at 18-åringen tok sin tredje triumf av fire mulige i år – den han ikke vant ble han nummer to i.  Og med det avgjorde han også årets norgescup reint matematisk.  Vi må faktisk 10 år tilbake i tid for å finne sist en norsk spiller vant tre turneringer i norgescupen i løpet av en sesong, og det var Espen Møkkelgjerd i 2008 ( da vant han tre av fire + NM).  Carlos Rio er den andre som har klart bragden, da må vi helt tilbake til 2003-sesongen. Da stakk Rio av med fem av seks pluss NM-tittelen. I 1988 (!) klarte også Ola Torp bragden med tre seire i samme sesong – ellers er det altså ingen som har maktet dette i norgescupsammenheng.

– Jeg spilte en dårlig førsterunde, men det gjorde vel egentlig ganske mange, og da var det ikke så mange kast opp selv om jeg lå nede på 17.plass.  Jeg trodde derfor at jeg skulle vinne likevel. Og i resten av turneringa spilte jeg slik jeg burde og egentlig veldig problemfritt, og da gikk det heldigvis veien, sa Valen Håland.

Seiersmarginen ble denne gangen på fire kast ned til EM-klare Henrik Abell Larsen som leverte karrierebeste og jevnt over solid golf,  mens «overraskelsen» Kenneth Larsen kapret tredjeplassen. Sølve Hatlen fra Volda og regjerende norgesmester Peter Lunde delte 4.plassen.


Lykke knuste landslaget
I dameklassen manglet kun Sigrid Sandum fra Trondheim av de aller beste spillerne, mens resten av den norske EM-troppen, Katarina Staalesen og Hilde H. Kristiansen, var på plass. De måtte se seg voldsomt satt på plass av jyplingen Anna-Lykke Sandvik fra Tønsberg som i sin debut(!)  i norgescupen rett og slett knuste de norske landslagsdamene. Marginen ned til Staalesen var på 16 kast, mens Hilde H. Kristiansen ikke nådde finalen og var 25 kast bak Sandvik etter tre runder på 18 hull.

Nærmest kometen fra Tønsberg var faktisk ei dame som holder grandmasteralder (!): «Grand old lady», Lydie Hellgren, som skal representere Danmark i EM, havnet fire kast bak Sandvik, og var den eneste som som gav Sandvik reell kamp om seieren.

– Jeg har ikke ord for hvor gøy det var å vinne! Jeg har trent hardt og målbevisst det siste året, og det har virkelig gitt resultater. Det er ingen hemmelighet at at jeg sikter høyt, og å vinne en norgescup har vært et av målene mine for i år. Men for en opplevelse det var å nå dette hårete målet!

– Hva synes du om at du setter EM-spillerne så grundig på plass?
– Det var en kjempenedtur da jeg fikk høre at EM-uttaket skulle gjøres i Molde ( årets første norgescup i april, red.anm.) der jeg og flere andre ikke hadde anledningen til å stille. Dette er noe jeg absolutt tenker på fortsatt. Det er skikkelig surt å ikke få sjansen til å være med på det som sikkert blir en fantastisk opplevelse for de som drar, sier 26 år gamle Sandvik.

Sandvik reiser istedenfor til USA mens EM pågår for å spille MVP-open.

I master-klassen var det endelig duket for en seier for «legenden» Thomas Donsig fra Ekeberg som vant med åtte kast ned til nykommeren Atle Lundegaard med Erik Hammer Staalesen på tredjeplass, mens Egil Sætren vant en populær triumf i grandmaster på hjemmebanen sin. 

Dette var DJ Donsig sin første seier i norgescupen noensinne – på tide og vel fortjent!

Sandes imponerte
Sandnes discgolfklubb leverte virkelig varene som fersk arrangør i norgescup-sammenheng og imponerte alle tilreisende. En meget velpreparert bane, ypperlige utkastfelt og god merking – toppet med deilig mat, sørget for en turnering som er på den helt øverste hylla i norgescupsammenheng. Dette var rette og slett klasse i alle ledd.

Par 58-banen var variert mellom park/skog/åpent/trang og teknisk krevende, med flere tøffe par 3-og par 4-hull, og satte spillerne på alle mulige prøver, og vi håper inderlig at den ferske Sandnes-klubben som imponerte med sine mange frivillige, ikke nøler med å sende inn søknad med tanke på 2019-sesongen.

Resultater her: https://www.pdga.com/tour/event/37321
Live-score kunne du følge her: https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=587041

 

1 hendelser på “Fant lykken i Sandes”

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen