Espen Møkkelgjerd – tiårets golfer?


Espen Møkkelgjerd har sammen med Carlos Rio dominert norsk frisbeegolf dette tiåret, og er fast inventar i alt som er av finaler i nasjonale stevner. Han har vunnet godt over 20 NC-er, og har flere NM-titler samt en EM-tittel fra 2003 og en moralsk EM-seier fra 2008… Møkkelgjerd er et forbilde for mange spillere og er blant dem som skal ha honnør for at den kjære sporten vår vokser.
Fullt navn?

Espen Møkkelgjerd
Klubb?
Stovner Frisbee klubb
Sivil status? Barn? Spiller dama di?
Samboer med Ellen, to barn. Ellen spiller.
Når begynte du å spille – og hvorfor?
Begynte å spille i 1993. Aksel Finborud som var støttekontakten min dro meg med. Og jeg fortsatte på grunn av de fantastiske menneskene som spilte i Stovner på den tiden.
Sportslige meritter?
– 2.pl golf VM (WFDF) 1999
– 1.pl EM Beaminster 2003
– 3.pl EM Tyskland 2008
– Flertallige NM-titler og NC-titler
Hva har du i bagen?

– KC aviar til putt og innspill.
– Aviar Putt & ap(Glow) For høyrekurver, turnoverskudd og korte innspill.
– DX san marino roc.
– DX ontario roc.
– KC pro roc.
– CH Tee bird for kontrollerte og middels lange driver.
– Star Eco destroyer for lange S-kurvekast.
– Star Eco X-caliber for lange, kontrollerte drives.
– Champion Glo X- calibre for lange, kontrollerte drives.
– Star wraith for lange turnoverdrives.
– Ch roadrunner for rollere.
Sportslige mål for årene framover?
Vinne det jeg stiller opp i her hjemme. Topp 10 i alle store internasjonale.
Favorittbane – hvilken?
Syns vi har tre kule baner i Norge for tiden som utfordrer deg forskjellig
teknisk og spillemessig. Så her blir det tredelt førsteplass mellom Arendal, Skien og Sula.
Hvordan trener du?
Når jeg har tid. Blir mye putt i og med at jeg har lagt om puttestil. Og driver en del på en slette.
Har du noen konkurransetips å dele?
Jeg liker personlig å begynne og forberede meg mentalt noen uker i forveien. Legger en midlertidig gameplan i hodet da med å lese gjennom baneregler og kikke på banekartet. Samtidig som jeg går tilbake til tidligere turneringer på stedet og tenker i gjennom hva jeg gjorde der året før. Kikker også gjennom gamle notater.
Største sportslige opptur?
VM i 1999 Det var da jeg beviste at jeg var i toppen internasjonalt. Hadde hatt en lang samtale med Sune Wentzel noen uker i forvei en om at jeg absolutt var dyktig nok til å være i toppen og at det var på tide og ta et valg om jeg skulle satse eller ikke. Var en ganske avgjørende turnering sånn sett.
…og største nedtur?
Da ryggen røyk i SDGO 2007. Har aldri vært i så god form som jeg var da jeg
kom til Stockholm.
Mest minneverdig kast noensinne?
Parkeringen på gilagong dip i Beaminster for å avgjøre EM-finalen.
….og verste kast noensinne?
Er i så fall blokkert ut:) Kommer ikke på noe.
Noe å tilføye?
Most Fun Wins

5 hendelser på “Espen Møkkelgjerd – tiårets golfer?”

  1. Noen som klarer å gjette hvilket hull og bane bildet er ifra?
    (espen…du får ikke lov til å gjette….)

  2. Det står jo tydelig nr 17 på kurven og den t-sjorta mener jeg han hadde han på under usdgc i år. Men det der er jo ikke hull 17 på winthrop gold course, for det var jo ob-øya nede ved vannet. Noen som kjenner igjen mannen i bakgrunnen? Kansje en staff? Norsk?

  3. jeg kan si så mye at jeg også har spilt på denne banen. Senest i 2010
    Så da er antall mulige baner redusert til ca 50 🙂

  4. Mannen i bakgrunnen ser ut til å være Mads Huldt. Og hvis du holder musen over bildet så kommer teksten «hål 17: Espen Møkkelgjerd puttar», så det må være svensk eller fra Haugesunds området. Så jeg vil tippe Göteborg 🙂

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen