Disse vinner i Tønsberg

PargolfNMtoppFørstkommende helg braker det løs med Norgesmesterskap i Pargolf i Tønsberg. Det er nå 16 år siden det aller første pargolf-NM ble arrangert på Stovner. Fra året etter var det Tønsberg som sto for arrangementet i lang tid. Gålå tok over som arrangør noen år – før det nå er tilbake i Tønsberg igjen; det er sju år siden pargolf-NM sist ble arrangert i denne byen. Det skal spilles 3 x 20 hull fordelt på to dager.

Frisbeegolf.no gir deg alt du trenger å vite om pargolf-NM – også vinnerne.   Deltagere   Banekart    Resultater

Banen

Tønsbergbanen er hovedsaklig en blanding av park/skogsbane med noen åpne hull helt i starten og slutten. Snittlengden på hulla er 88 meter. Man trenger ikke kaste spesielt langt for å gjøre det bra her: dette er en bane der nærspillet og puttinga er viktig, og det er en morsom bane å spille. Se Banekart for mer informasjon.

Dominante klubber

Det er spillere fra tre klubber som har dominert pargolf-NM de siste 10 åra – og Stovner er i særklasse den mest dominante klubben av disse tre. Langevåg, Tønsberg og Stovner: er du ikke fra en av disse klubbene har du heller ikke vunnet pargolf-NM i åpen klasse de siste 10 åra, for vi må faktisk tilbake til 2003 for å finne spillere fra en annen klubb som vinner. Da var det Pancake og Carlos Rio/Thomas Evensen som vant.

Favorittene

Vi tror det sniker seg inn en ny klubb på lista over vinnere – for vi tror det er duket for noe så sjelden som en liten revansje denne helgen: i fjor ble dette paret nummer to – i år tror vi faktisk de vinner. Vi snakker om paret Haugen/Havnegjerde (Stormkast/Langevåg). Holder gutta hodet kaldt i den siste runden drar de dette i land. Bak disse blir det utrolig jevnt der Møkkelgjerd/Johnsen (Stovner/Skien) og Husebø/Karlsen (Tønsberg) er de to andre stor-parene.

Outsidere er det flere av: Småbarnsfedrene Larsen/Danielsen (Ekeberg), brødrene Finborud (Stovner) og Langevåg-paret Myrrusten/Håland (Myrrusten vant i fjor med sin storebror på laget) kan fint utfordre de tre store – men å vinne blir vanskelig.

Intervjuet

Frode Karlsen fra Tønsberg frisbeeklubb er blant arrangørene. Og de er klare til å ta i mot opptil 120 spillere, hvilket vil være ny rekord i pargolf-NM gjennom tidene!
– Det er vel 114 spillere totalt nå, så det kan godt hende det blir helt fullt, sier Karlsen.
– Er alt ellers i rute med arrangementet?
– Ja, det skal det være. Vi skal se om vi også får opp noen enkle teeskilt, og jeg minner om at det er vann to steder på banen, se på banekartet.
Runden søndag vil kanskje ta rundt fem timer, det er meldt bra vær, så alt ligger til rette for en flott helg.
– Hvem vinner?
– Jeg mener at Johnsen/Møkkelgjerd er de store favorittene, men det er mange gode par med, sier Karlsen.

3 hendelser på “Disse vinner i Tønsberg”

  1. Litt fakta. Pargolfgolf NM ble arrangert 2-3 ganger i Oslo før det ble flyttet til Tønsberg. 😉

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen