Disse vant norgescupen 2021

Mye drama i Sørlandets dype skoger da den nasjonale sesongen ble avsluttet.

Spesielt i åpen klasse ble finalerunden et drama vi sjeldent ser. Det handlet ikke om seieren sammenlagt, men om seieren i turneringa. Peter Lunde tok inn seks kast på lederen Knut Håland på de to første hulla, akkurat motsatt av hva som skjedde sist helg på Øverås. Det handlet kun om disse to hele veien – og i løpet av finalen, der begge må sies å ha spilt svært svakt ( Håland må fire år tilbake i tid, Lunde fem for å finne svakere spill), bølget det frem og tilbake før dramaet kulminerte på hull 18 der Lunde misset en seks-sju meter lang putt for seieren som endte med at Håland kunne legge seg opp for en dobbel bogey (!) og innkassere seieren. Espen Bernhardsen tok tredjeplassen.

Håland vant dermed norgescupen 2021, slik han gjorde det i 2018 og 2019-sesongen. Lunde vant sist norgescupen sammenlagt i 2016.

Anniken Steen har hatt sin livs sesong. Igjen vant hun med enorm margin, ikke minst takket være sin første runde som uoffisielt er den nest beste runden spilt av en norsk kvinne noensinne med 982 i PDGA-rating! Marthe Iversen tok andreplassen foran Lydie Hellgren som fremdeles henger med på denne typen baner – imponerende! Steen vant da også norgescupen sammenlagt med full pott – 150 poeng.

Espen Larsen vant masterklassen, med sammenlagtvinner Mats Bentzen på andreplass. Sivert Øveraas tok tredjeplassen med en meget god sisterunde. I juniorklassen ble det nok en Øwre-fest. Evald vant både turneringa og sammenlagt – lillebror Torjus endte på andreplass denne sesongen, med unge Herman Hinkel på tredjeplassen.

Blant de eldste spillerne vartet Rune Kvåvik opp med meget bra golf som inkluderte en «hole in one», og tok turneringa hjem omtrent på hjemmebane. Sammenlagt vant en annen legende, Terje Rørmark, han ble nummer to i turneringa men hadde allerede full pott med tre NC-gevinster fra før.