Andreas Askeland vant i Trondheim

Norgescup Trondheim Open ble spilt sist helg og var desverre preget av labert oppmøte, mye vind begge dagene og til og med snø lørdag morgen. Det unge talentet Andreas Askeland fra Haugesund var sterkest av alle under de tøffe forholdene og vant Open-klassen med bare et kast forran den lokale forhåndsfavoritten Ståle Stai Hakstad. Andreas fikk også en 7.plass i Bergen i april og leder dermed Norgescupen sammenlagt etter to spilte turneringer. Dameklassen ble vunnet av Linda Wulff fra Stovner.

Andreas er bare 18 år og har spilt aktivt helt siden 2006. Han kan egentlig spille i Junior-klassen men han spiller likevel i Open, og det med rette. I fjor fikk han nemlig en sterk 4.plass i NM i Open-klassen som 17-åring og da var hele norgeseliten samlet. Forrige Norgescup (Bergen Open) ble også vunnet av en meget ung spiller, nemlig Daniel Myrrusten som er 21 år gammel. Det er gledelig å se at de yngste open-spillerne hevder seg helt i toppen av Norgeseliten i år. Dette lover bra for framtiden.

Linda best av damene

I dameklassen var det Linda Wulff fra Stovner som tok 1.plassen forran den lokale forhåndsfavoritten og regjerende norgesmesteren Sigrid Sandum. Vi gratulerer også Erlend Vingssand med seier i klassen Viderekommen og Terje Rørmark med seier i Master/Grandmaster-klassen.

Alle resultater ligger ute på Disksport Norges resultatapplikasjon og med runderatinger på PDGA.

Oslo Open neste helg

Neste Norgescup er nå Oslo Open neste helg som spilles på Stovner. Dette ser foreløpig ut til å bli årets største (og beste?) norgescup-turnering. Andreas Askeland er desverre ikke påmeldt men det er resten av norgeseliten så da kan det fort bli forandring på toppen av sammenlagt-resultatlista igjen…

Skroll til toppen