Trondheim neste

Norgescupsirkuset suser videre. Neste stopp er Trondheim Open som spilles kommende helg.

Turneringen

Trondheim Open har norgescupstatus for fjerde gang. Og det er mange av gutta øverst på adelskalenderen som har vunnet i Trondheim tidligere. Se bare her:
2002 Carlos Rio
2006 Frode Karlsen
2007 Frank Wulff
2010 Espen Møkkelgjerd
Årets turnering er altså nummer fem i rekken av forbundssanksjonerte happeninger – et aldri så lite jubileum, altså. Frank Wulff er med også i år av de tidligere vinnerne.

Banen

Opprinnelig var planen å spille en noe utvidet versjon av banen der man også skulle ta i bruk et nytt område. Men i takt med litt færre deltakere enn forventet, blir det en mer klassisk utgave av Lade-banen spillerne skal bryne seg på. Og det er for så vidt utfordrende nok, for her er nok av OB-linjer, smale fairways og fin variasjon på hulla. Banen er ikke så vanskelig å spille på par med en ganske safe spillemåte – det er først når man satser på noe bedre farene dukker opp.
– Banen er vanskeligere enn man tror, sier Ingar Ballo Sandum som arrangerer Trondheim Open.
– Det er i en park, gresset er kort og OB-ene tett på.
– Har dere gjort noen forandringer på banen opp i mot turneringa?
– Vi har justert alle hullene. Ikke alltid så mye, men nok til at det betyr noe. Bare 2, 21 og 22 som er uforandret. Vi er også nettopp ferdig med betong-utkastfelt på alle hullene som var på gress før, sier Ballo til discgolfgutta.com.

( Stort intervju med Ingar finner du her: http://discgolfgutta.com/2012/05/08/trondheim-open-2012-ingar-ballo-sandum/)

Favorittene

Vi bommet med våre bankertips i Bergen Open – selv om to av de vi trodde på kom til finalen. Ingen av de som kom til finalen i Bergen er med her, det betyr at det er duket for andre. Og fremst i køen tror vi på en hjemmebanespiller – en kjempeskrell, egentlig, dersom tipset går inn: Ståle Stai Hakstad kjenner denne banen bedre enn sine egne foreldre, og har dominert kraftig på Lade i lang tid nå. Hakstad har imidlertid kun to femteplasser å vise til i tidligere karriere i Norgescupen (Bodø 2011, Trondheim 2010) – men vi tror likevel han tar seieren og bokfører sin aller første seier i karrieren. Nervene kan stoppe Hakstad – men vi tror hans innarbeidede spillemåte sørger for seier. Han får imidlertid god pes av Frank Wulff som kjempet lenge i toppen i Bergen, Anders N. Danielsen og Vegard Åge Larsen – alle disse tre fra Oslo.

Dameklassen skal det mye til for at Sigrid B. Sandum ikke vinner – den eneste reelle konkurrenten er Linda Wulff.

Outsiderne

Andreas Askeland er usikkerhetsmomentet i denne turneringen – sammen med arrangør Ingar B. Sandum. Sistnevnte er vi veldig usikre på – han har det med å finne på en del rare ting i enkelte av spillets mest sentrale faser. Askeland kom som en kanonkule i fjor som toppet seg med fantasirunder i NM 2011 – og er landets kanskje mest lovende spiller. Askeland kan faktisk vinne – men vi tror fremdeles rutine og hjemmebanefordel bikker dette i andre enn Askelands favør.

Twitter

Frisbeegolf.nos twitterkonto er for anledningen gitt navnet @TrondheimOpen og vi håper arrangøren kommer med oppdateringer her underveis. Alle kan også tvitre underveis med #TrondheimOpen og meldinger med denne hasjtag vil dukke opp sammen med meldinger fra arrangøren på vår feed på forsiden av frisbeegolf.no.

Linker

Turneringens hjemmeside: http://www.trondheimfrisbeeklubb.com/NC2012/
Turneringens facebook-side: http://www.facebook.com/events/292092087541372/
Forumtråd om turneringen: http://www.frisbeegolf.no/forum/viewtopic.php?f=2&t=1900
Twitterfeed for status og oppdateringer: http://www.frisbeegolf.no/?page_id=2929
Resultater kommer etterhvert her: http://www.pdga.com/tournament_results/82701
…og her: http://resultater.frisbee.no/

1 hendelser på “Trondheim neste”

  1. Bra Jostein!:) Moro at du refererer/henviser folk til siden vår (www.discgolfgutta.com). 🙂
    Ett godt samarbeid!:)

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen