Alt klart for Hamar Open

Til helgen er det klart for Norgescupens fjerde runde på Hamar. Det er 118 spillere som endelig skal få oppleve banen på Ankerskogen i sin beste form på mange år. Det er klubbene Hamar og Muselunden som er arrangører og det meste er nå på plass. Frisbeegolf.no har tatt en prat med spilleren som vant sist det var en turnering på Hamar. 

19.september 2009 var det ”Ankern Open” på Hamar. Og Sindre Andersen vant etter omspill foran Espen Møkkelgjerd og Frank Wulff, med Magnus Petersen på fjerdeplass. Dette var ingen Norgescupturnering, men likevel var flere toppspillere på plass. Og det store spørsmålet er:
– Kan Sindre Andersen gjenta bragden på hjemmebane?
– Nei, nei, nei, ler Sindre, når vi sier vi har ringt for å snakke med den naturlige favoritten.
– Nei, nei, nei?
– Ja. Formen er langt i fra god. Og det er lenge siden den har vært noe særlig. Kan hende er det treningsmengden som ikke har vært store nok, i tillegg er ikke fokuset helt på plass om dagen. Så kommer jeg blant de 10 beste er jeg fornøyd – det bør jeg kunne klare.
– Hvem holder du som favoritter da?
– Det er vel de vanlige. De som kaster presist rett fram har gode muligheter. Jeg tror faktisk Jostein og Espen vil gjøre det veldig bra her. ( Journ.anm: det var da voldsomt, fulgt av benektelse…)
– Hva kan du si om banen?
– Banen er forholdsvis lang med en snittlengde på over 100 meter. Det er ikke så mye skog og den er forholdsvis åpen. Likevel krever den mye presisjon, så jeg tror man kommer langt med 52, 53 kast. Det er ikke vanskelig å spille på rundt 60 her, men skal man lavere ned mot 50 er det verre. Det er jo mange birdiemuligheter her, men samtidig fort gjort å dra bogeys på de samme hulla– det er bare ett par4-hull her.
– Er alt klart til innrykk fra norgeseliten?
– Ja, banen er klar. Det gjenstår ørlite småpuss her og der som vi trolig tar i dag, og så kommer OB-linjene opp torsdag ettermiddag. Så da er alt klart.
– Og dere gleder dere til å være verter?
– Ja, dette blir moro, sier Sindre Andersen. 

Norgescupen sammenlagt

Etter de tre første turneringene av årets Norgescup har Espen Møkkelgjerd fått en ledelse etter to førsteplasser (Bergen, Bodø) og en åttendeplass i Arendal.  Han leder med 11 poeng på nummer to som er Anders Haugen, som også har tre turneringer. Anders Danielsen er nummer tre, 41 poeng bak Møkkelgjerd. Men denne sammenlagtlista lyger litt siden Møkkelgjerd og Haugen har tre tellende turneringer – Danielsen bare to. Det er de fire beste som teller i sammendraget så først etter Hamar Open vil man ha en mer reell sammenlagtliste som blir komplettert etter NM i Skien. Her er sammenlagtlista for de seks beste i åpen klasse før Hamar Open:

Spiller: Poeng: Antall NC:
Espen Møkkelgjerd 130 3
Anders Haugen 119 3
Anders Danielsen  89 2
Magnus Petersen 78 2
Jostein Håland 74  2
Frank Wulff 71 2

Hvis vi derimot allerede nå sletter det dårligste resultatet slik sammenlagtresultatene vil gjøre etter sesongens slutt, ser vi at det er veldig gjevnt i toppen med 100 poeng til Espen og 89 poeng til Anders Haugen, samme som Anders Danielsen. 

Hvem vinner i Hamar – vår vurdering

Startfeltet er stappa av klassespillere i norsk målestokk. Så å si alle de store gutta er på plass. Og jammen har ikke svensken Dan Johansson meldt sin ankomst og er klar for Hamar Open. Og denne tilårskomne svensken gjør det vanligvis meget bra i Norge og blir sammen med Espen Møkkelgjerd de to største favorittene. Bak disse to følger rundt 8-10 spillere som alle kan vinne i Hamar – her blir det knallhard kamp om plassene fra første til siste kast. 

Vi tror likevel at Espen Møkkelgjerd innkasserer nok en seier – i tilfelle hans 25. seier i en Norgescupturnering. Bak Møkkelgjerd følger Dan Johansson og Øystein Carlsen, mens Anders Danielsen kaprer fjerdeplassen. 

Det vil bli twitret status, oppdateringer, resultater, stemningsrapporter og live finaler på frisbeegolf.nos twitterkonto @HamarOpen2011 som også vil bli feedet på forsiden av frisbeegolf.no, hamaropen.net og muselunden.no i løpet av helgen. Følg med… 

Se turneringens hjemmeside for mer informasjon om turneringen. 

Banekart:

Skroll til toppen