– Alle har takket ja

Samtlige norske spillere som fikk tilbud om en individuell EM-plass har takket ja til denne. 

Det bekrefter disksportkonsulent Erik Hammer Staalesen, som har vært i personlig kontakt med alle. Det betyr at i MPO deltar Knut Valen Håland, Øyvind Jarnes, Håkon Kveseth, Peter Lunde, Ståle Stai Hakstad, Henrik Abell Larsen og Andre Johnsen, mens i MP50 deltar Torleiv Guntvedt og Egil Sætren. Den siste som skal til EM er Terje Rørmark i MP65 – sistnevnte kanskje den største medaljekandidaten vi har per i dag. Totalt 10 spillere, slik frisbeegolf.no omtalte her: https://www.frisbeegolf.no/em-2020-de-nominerte-er/

Terje Rørmark ( i midten) er medaljekandidat for Norge i EM 2020.


Kvalik om resten
Hammer Staalesen forteller at det blir kvalifisering om resten av EM-plassene. Hvordan denne kvalifiseringen skal foregå er ikke helt avgjort, siden gode prestasjoner i store turneringer utenlands også skal kunne telle i denne kvalifiseringen, og ikke bare norgescuper. 
– Vi vil jo at spillere skal komme seg ut av landet, og ikke bare delta på norgescuper, så dette skal vi finne en god og rettferdig ordning på i god tid før sesongstart, sier Staalesen. 

Dette skal det «kvales» om
Den norske EM-troppen vil altså i utgangspunktet bli supplert med tre MPO-spillere, to i FPO, to i MJ18, to i MP40 og en spiller i FP40. De nasjonale kvoteplassene Norge har fått tildelt i MP40 og FP40 kan også benyttes i alle masterklassene: MP40, MP50, MP60, MP65, FP40 og FP50, i følge det nye EM-regelverket.

Tilfellet Hakstad
Ståle Stai Hakstad
er en spiller som altså er direktekvalifisert i MPO med god margin, men IKKE i MP40, der han egentlig vil delta. Hakstad har en rating på 999, men i MP40 måtte man ha 1006 for å kvalifisere inn til en individuell plass, siden det kun var fire individuelle plasser i MP40. Disse plassene er det for øvrig Sylvain Gouge, KJ. Nybo, Stephan Muller og Kristian Bengtsson som fikk. Hakstad kan imidlertid kvalifisere inn til en av de nasjonale kvoteplassene i master, men da mister faktisk Norge en individuell plass i MPO – det må vi kunne kalle en liten hake ved EM-systemet.

Komplett EM-system kan du se her: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xgqDJbroGIqs3WAX7m7heFv7Re0IUYOEmY0AQHD81RA/htmlview?sfns=mo&fbclid=IwAR07Wnzx9mTmbZmZ59wWCmYghslPBGuLVNVcbNqtbr6gcAXKTzzHd1tEuuo#

Skroll til toppen