– Vi er enormt stolte

Arrangøren av årets pargolf-NM er svært godt fornøyd med gjennomføringen av tidenes største diskgolfarrangement her i landet. 

Årets pargolf-NM ble arrangert av Tønsberg og Vear frisbeeklubb – det største enkeltarrangementet i diskgolf noensinne her til lands i kvantitet med hele 216 spillere. Frisbeegolf.no har tatt en prat med en av arrangørene, Tommy Steingrimsen. 

Norges største turnering
Det er stort å tenke på at vi har arrangert Norges største turnering noensinne. Spill- og flytmessig gikk det så og si knirkefritt, og det sosiale opplegget til Parbeque var enormt. Det løftet turneringen enda høyere. Sommerværet vi fikk trakk jo heller ikke ned. Arrangørklubbene står igjen enormt stolte over det vi har fått til. Vi er ikke der at vi tror alt var perfekt. Vi vet om et par ting som burde vært gjennomført på en bedre måte, og vi ser frem til å få gjort en skikkelig evaluering om en måneds tid, sier Tommy Steingrimsen fra arrangørstaben. 

Drøy deltakerpris? 
Flere spillere har stusset over deltakerprisen på 1000 kr per par. En økning på 40 prosent fra i fjor. Som gav arrangøren inntekter på over 100000 kroner. Hvor mye sitter dere igjen med? Hva skal pengene brukes til? Hvorfor hadde dere ikke pengepremier til vinnerne?

– Vi har selv kun hørt fra én person som lurte litt på dette med prisen, men det kan sikkert være flere som lurer. Etter å ha snakket med spillere hele helgen, virker det som at de fleste synes en hel helg med kasting og fest er verdt 500 kr. Turneringen kostet 200 kroner mer per person enn det den gjorde i fjor, sier Steingrimsen. 

Han mener folket fikk valuta for pengene. 

– Hva fikk man, som man ikke fikk i fjor?  Svaret ligger i spillerpakke og lunsj. Turneringen ble arrangert av to klubber, som delte overskuddet likt. Begge har tatt på seg større utgifter i forberedelsene til turneringen, i tillegg til de utgiftene som er knyttet til gjennomføringen. Vi er glade for at begge kan sitte igjen med et overskudd i ettertid, slik at vi kan fortsette å utvikle banene og sporten i området vårt. Når det gjelder pengepremier, så sier forbundet nei til det i Pargolf-NM, noe som gjør at det aldri var noe vi vurderte, sier Steingrimsen.

Tommy Steingrimsen er leder av Tønsberg frisbeeklubb.


Vear-banen god nok? 
Pargolf-NM ble spilt på to baner, der den ene banen, Vear, har fått blandet kritikk. Frisbeegolf.no fikk blant annet tilsendt bilder som tydet på at den ikke virket helt NM-klar. Hva tenker dere selv om påstanden fra flere spillere om at den ikke holder mål opp i mot kriteriene som er satt til et nasjonalt arrangement?


– Også på dette området kommer de eneste klagene via frisbeegolf.no, og ikke til arrangør. Vear er en bane som krever mye vedlikehold, og som fortsatt er under utvikling. Ettersom tre hull er påvirket av at en jordeier hugget ned skogen, vil det være enkelt å ta bilder som setter den i et dårlig lys om man er ute etter det. Men, banen har også velfriserte greens, planerte områder hvor gravemaskiner har vært inne og formet både fairways og kurvområder. Enda viktigere, er det at banen har en god miks av forskjellige utfordringer. Vi har pratet med erfarne banedesignere som har spilt denne helgen, og styret på Vear får mange gode og konkrete tips til hvordan de kan jobbe videre for å gjøre banen enda bedre.

DG Shop eller klubbdugnad?
Tommy Steingrimsen, TD for Pargolf-NM, er også en kjent som driftig medeier av DG Shop, der årets ”påmeldingsshow” ble sendt fra, med tilhørende omvisning i butikklokalene. Hva var DG Shop sin rolle i forbindelse med årets pargolf-NM?

– Vi som jobber i DG Shop er naturligvis med å bidra frivillig i klubbene våre også. Gjennom vinteren er putteliga og treningskvelder på DG Shop et naturlig møtested for miljøet, da klubbene ikke har noe klubbhus. Det var aldri snakk om å kjøre livesending noe annet sted, sier Steimgrimsen.
 
– Kommersielle flexstart-turneringer ble arrangert av DG-shop på NM-banene i dagene før NM. Var dette avklart med Tønsberg frisbeeklubb og forbundet? 

– DGshop endte opp med å arrangere Flexstart-turneringene, da ingen andre fra klubbene hadde mulighet til å ta tak i det. Forbundet hadde rettmessig et par innsigelser mot stenging av en bane, som vi selvsagt rettet oss etter med en gang, sier Steingrimsen.

Skroll til toppen