Sula Open tildelt plass som Euro Pro Tour

Euro Pro Tour logoPDGA Europe annonserte i dag turneringsplanen for EuroProTour, som vil har flere faste innslag, og årets NM arrangør Sula Open er også å finne på listen med arrangement 9.-11.juni. EuroProTour er et resultat av en todeling i Euro Touren, og vil kun ha pro klasser deltagende samt færre deltagere. Med en potensiell europaelite tilstede vil Langevåg IL Diskgolf arrangere A-tier på en av Europas tøffeste og mest utfordrende baner. 

Sist gang Sula Open var vertskap for Euro Tour var i 2013, da touren fortsatt hadde både pro og amatørklasser. Dette ble fjernet i 2015, mens det i 2017 vil være to Euro Tourer. Den ene vil være EuroTour som vil bestå av 6 til 10 turneringer, med både pro og am klasser. Den andre (som Sula Open vil være en del av) er EuroProTour, som kun har MPO og FPO klasser de opp til seks turneringene. Det vil være færre deltagere i disse A-tierene, men med forventet høyere nivå og premiepenger.

Sula general Jostein Håland kan si at det er planlagt tre runder a 18 hull, med rundt 100 plasser. Han sier videre i en uttalelse til Frisbeegolf.no at han ser frem til å få noen av Europas beste spillere til Langevågen, og se Norgeseliten kjempe mot velkjente navn som KJ Nybø, Seppo Paju og Eveliina Salonen som alle er å forvente tar turen til Sunnmøre.

For mer info se PDGA Europe.

Skroll til toppen