Solid norsk innsats i Spania Open 2017

Seierspallen i Open. Bilde: Torleiv Guntvedt

Med 12 norske representanter i feltet gikk Open de España 2017 av stabelen i Oviedo, med solide resultater til tross for en hard oppkjøring. Med over 30 timer reising grunnet teknisk feil på fly var den en sliten gjeng som hadde reist fra Norge, men til sist var det to nordmenn på seierspallen i solsteiken i Spania. Open de España (Spania Open) ble avholdt for første gang i fjor, til stor suksess. Det er Carlos Rio som er en velkjent figur i Norge som står bak turneringen, som også i år fikk mange norske deltagere. Dette er den første større turneringen med nordmenn i, og med sol og sommer i februar er ikke det så rart. De norske spillerne fikk dog en tøff start på reisen, da de ble en mye lenger reise enn planlagt. Den uplanlagte layoveren i London kom som et resultat av en teknisk feil på flyet til Spania, og førte til en over 30 timer lang reise nedover. Dette ga med unntak av frustrasjon og lite søvn, en dag mindre å trene på banen.

Til tross for dette var det mange gode resultater for nordmenne, der Trondheim spilleren Sigrid Sandum blant annet ønsket å forsvare tittelen fra i fjor. Det endte til med en andreplass bak sveitsiske Natalie Holloköi, som vant dameklassen med fem kast foran Sigrid.

Veldig fint å få starte sesongen så tidlig, og når vertskapet er så opptatt av å ivareta sine gjester blir reisetrøbbelet raskt glemt! Banen her er ganske teknisk utfordrende, man må holde hodet rolig og spille på det man kan og det syns jeg er utfordrende så tidlig i sesongen med så lite treningsgrunnlag. Derfor er jeg utrolig fornøyd med å holde meg så stabil som jeg gjorde! sier Sandum til Frisbeegolf.no

I herreklassen var danske Karl Johan Nybo favoritt, selv med et sterk felt som inkluderte blant annet Håkon Kveseth, Carlos Rio og Peter Lunde. Han vant til slutt med fem kast foran estiske Martin Rotmeister, mens Håkon og Carlos endte på en delt tredjeplass, med Håkon på pallen etter omspill.

– Jeg kom ut på feil fot til og begynne med, med tanke på lite søvn og lite tid på banen. Grei gjennomkjøring før sesongen med litt dårlig betalt med tanke på rating. Nå er jeg bare helt ødelagt som følge av mye spill og lite søvn, kommenterer Håkon etter en lang dags reise hjem til Hamar.

Dette var den første større turneringen med nordmenn deltagene i år, og første PDGA turnering i Norge vil være Oslo Tour Muselunden i slutten av mars. Etter dette setter Euro Tour og Euro Pro Tour i gang, og sesongen er dermed offisielt i gang.

Full resultatliste fra turneringen kan du se på PDGA sin eventside her.

Skroll til toppen