Siste stopp: Skien

Skien Open 2013Årets norgescup avsluttes i Skien kommende helg. Vi gir deg alt du trenger å vite om Skien Open 2013.
Hurtiglinker: Deltagere   Banekart – hull for hull   Resultater DSN   Resultater PDGA

Turneringen

Turneringen i Skien spilles over 72 hull: 27 x 2 (fredag/lørdag) pluss 18 hull søndag – alt er golfstart. Dette er femte gang Skien Open arrangeres som norgescupturnering. Og merkelig nok er det bare to nordmenn som har vunnet Skien Open tidligere:

  • Jostein Håland i 2009
  • Dan Johansson i 2010 (Thomas Finborud beste nordmann)
  • Andre Johnsen i 2011 (NM) og i 2012 – alle husker vel dramatikken som utspant seg da (hvis ikke: les her)

Banen

Banen i Skien er årets mest marginale bane – vi våger påstanden. De første 18 hullene kan alle karakteriseres som skogshull – der et lite barktreff kan få uante konsekvenser. Her gjelder det å være stø på labben, samt ha med seg en nødvendig porsjon marginer. Og ikke minst spille taktisk klokt. Hull 1-3 er alle virkelig gode golfhull: her kan man fort få birdier dersom man treffer, satser og er dristig nok – og fort dra på seg unødvendige ekstrakast. Det er hele tre (!) OB-øyer i Skien: er dette verdensrekord? I tillegg til dette har banen landets – om ikke Europas mest episke hull: rundens siste hull som er rundt 340 meter langt og med OB på alle kanter – vi snakker om hull 27. Dette er rett og slett et hull som kan være turneringsavgjørende, og i tillegg kommer det som siste hullet på en ellers lang bane. Med denne utvidelsen av hull 27 er banen blitt Norges nest lengste bane med en gjennomsnittslengde på 107 m (kun slått av SulaOpen2013-banen med 116 m). Den er også Norges mest varierte bane med stor blanding av forskjellige lengder, svinger, høydeforskjeller, terreng og andre utfordringer.

Banekart – hull for hull

Favorittene

AndreJohnsen

Andre Johnsen er den naturlige favoritten i sin egen lekegrind. Han har vunnet to NC-er i sin karriere: begge på kjent mark i Telemark – altså i Skien. I tillegg har vi Frank Wulff fra Stovner som har hatt en meget sterk sesong og leder norgescupen sammenlagt, Espen Møkkelgjerd som alltid må regnes med, nybakt norgesmester Ståle Stai Hakstad og «grand old man»: selveste Carlos Rio.

Blant de fremste outsiderne finner vi Andreas Havnegjerde og Jostein Håland fra LIDL, i tillegg til Andreas Askeland – som ble nr.4 i NM i 2011 i Skien – samme plassering i NM i år. Se også opp for Lars Somby fra Muselunden – Somby har tatt store steg de to siste sesongene spesielt – når vinner han sin første turnering? Anders Nødland Danielsen og Frode Karlsen kan selvsagt også vinne dette – i tillegg trekker vi fram kongerikets mest hjemmebaneutpregede spiller i Stian Selander som alltid spiller godt i Skien – dersom ikke smerteterskelen for alskens bisarre skader blir umulig å håndtere: Selander er nemlig alltid skadet, og derfor selvsagt også usikker på sin deltakelse.

SigridNM2012Dameklassen

Sigrid Vikan Sandum fra Trondheim spilte en fantastisk turnering i Arendal. Hun leder norgescupen sammenlagt i år og er tydligvis i storform. Sigrid er klar favoritt på denne banen som kan ligne mye om Arendal i marginalitet og krav til presisjon og klokt spill. Om noen kan true Sigrid i toppen denne gangen trur vi det må bli Abbi Nilssen fra Bærum som vant Stovnerputten og fikk en solid 2.plass i NM, eller Ewa Bergquist fra Sola som fikk en 3.plass i Skien i fjor og som har spilt bra tidligere i år. Det er også flere som kan hevde seg i kampen om de siste pallplassene: Hanna Hugosson er gjevt god og alltid å regne med. I tillegg har Ragne Elise Huseby vist at hun blir bedre og bedre for tiden. Det er nok bare et tidsspørsmål når vi får se Ragne på pallen i en NC. Helt til slutt vil vi trekke fram en mulig «Dark Horse» som har avslørt overraskende god progresjon som nybegynner på lokale arenaer i år; Camilla Nordhei fra Halden. Det blir spennende å se hva hun kan få til etter en hel sommer med trening i de østfoldske skoger…

Visste du at…

Spillere fra Stovner frisbeeklubb har vunnet minst en norgescupturnering hvert bidige år siden 2003. I år står de uten en eneste seier. Kan virkelig denne store klubben gå gjennom 2013 uten en eneste triumf?

Terje EriksenIntervjuet

Terje Eriksen – aka kongen av Herkules, hertugen av Skien, prinsen av Telemark: kort sagt Kongen, er Skiens ubestridte leder og turneringsgeneral.

– Er alt i rute, kongen av Herkules?
– Ja. Banen er strøken. En stor gjeng har stått på. Alt er på stell. Faktisk er vi en gjeng ute og spiller nå. Så dette blir bra.

– Hva vil du si kjennetegner Skien-banen, hertugen av Skien?
– Trang, krevende. Tror det oppsummerer det hele ganske bra.

– Til sist, prinsen av Telemark. Hvem kan vinne i Skien – plukk tre spillere?
– Andre Johnsen, Carlos Rio eller Espen Møkkelgjerd. En av disse vinner, tror jeg.

3 hendelser på “Siste stopp: Skien”

  1. Nå vant vel Linda fra Stovner i Bergen i år, så Stovner har allerede en seier i NC 13;-)

  2. Tilbakeping: Sensommernytt… |

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen