Nordmann med til VM i morgen

I morgen starter 2017 PDGA Professional Disc Golf World Championships i Augusta, Georgia. Som alltid er feltet tungt dominert av amerikanske utøvere, men man finner også Hamarværingen Håkon Kveseth på tee de neste dagene. Etter en tung vinter ser han frem til å komme over vannet, roe seg ned og få erfaring.Den tidligere spydkasteren Håkon Kveseth hadde en meget god sesong i 2016, som toppet seg med en kongepokal under NM på Sula. Han var to turer til USA for å skaffe kontakter, erfaring og finne ut om det var spyd eller disk golf han ville satse på. Dessverre endte en av disse turene med en nå velkjent situasjon, der han ble diskvalifisert etter juks. Dette har preget Kveseth som ikke har spilt sitt vanlige stødige spill så langt i år, men han tror at ting vil løsne nå og i tiden fremover.

Dette blir mitt første VM, så skal i hovedsak dit for å samle erfaring. Jeg fikk en kraftig knekk etter Memorial, og trente ikke like godt og med tankene på feil sted. Følte meg ikke helt komfortabel og med dårlig selvtillit, samt en tung periode privat også. Nå har jeg gjort en del grep i riktig rettning og føler at tingene begynner å falle på plass, og fortsette den gode trenden.
– Håkon Kveseth

Årets VM arrangeres på historiske August i Georgia, USA. Dette var også stedet VM ble arrangert i 2006, og er hjemstedet til PDGA sine hovedkvarterer. Det skal spilles to baner på International Disc Golf Center, og to på militærbasen Fort Gordon som har et godt samarbeid. De beste i verden er selvfølgelig til stedet, og det blir spennende om Ricky Wysocki greier å forsvare sin tittel fra i fjor. Det er ingen tvil om at han vil få hard konkurranse, blant annet sin argeste konkurrent, fire ganger verdensmester Paul McBeth. Turneringen vil sendes live og med dagen-etter filmer på Youtube, følg deres Facebookside her for å få med deg alt.

 

Skroll til toppen