Neste Norgescup: Oslo Open

OsloOpen2015logoÅrets andre norgescup er Oslo Open og spilles i pinsen neste helg på Stovner. Dette blir årets største turnering i Norge med 144 deltagere. Påmeldingsinteressen i mars antydet at dette er den mest populære turneringen i Norge noen gang da de siste ca 100 plassene i fase 2 ble tatt i løpet av en time. Oslo Open har lange tradisjoner og har blitt besøkt av noen av verdens beste utøvere; Ken Climo, Chris Max Voigt, Jesper Lundmark, Markus Kallstrøm og David Greenwell er bare et lite knippe av de ”store” som har deltatt i Eurotourer og Europamesterskap arrangert av Oslo Open. Det er en arrangørstab på 20+ personer fra tre Oslo-klubber som kommer til å jobbe hele helgen for å gi spillerne og publikum en best mulig opplevelse.

Hele Norgeseliten kommer i år for å kjempe om seier i denne gjeve turneringen. Det kommer også besøk av verdensstjernen Karl Johan Nybo fra Danmark som for tiden er ranket til verdens 3.beste spiller av PDGA. Nybo var sist med på en norsk turnering i Skien Open i 2010. Turneringen starter lørdag morgen og avsluttes med finaler på mandag. Les mer…

Hurtiglinker: Hjemmeside – Resultater: PDGA / DSNBanekart – Grupper R1 – Tidskjema – Værmelding

Hør hva TD Jon har å si om årets Oslo Open

Banen

Det skal spilles på Stovner DiskgolfPark som første gang ble bygget i 1993 og som ble redesignet i 2009 etter bygging av nye Rommen skole med den layouten den har i dag. Det skal spilles 18 hull med noen små forandringer fra originalt oppsett. Som i tidligere norgescuper er det korte hull 17 tatt ut og erstattet av et nytt hull 14 som er det samme som ble spilt for 3 år siden. I tillegg er gamle hull 14 (nå hull 15) forlenget til å bli det legendariske 240 meter lange OB-øy hullet som alle husker fra 2012. Det blir som tidligere satt opp trangere OB-linjer på flere av hullene som øker vanskelighetsgraden betraktelig fra vanlig oppsett.

Banen vil være konkurranseklar Torsdag 21.5 kl. 15.30. Da vil alle OB-linjer, øyer, dropsoner og tee-signs være på plass før OOTS-2015 starter 18.00. Oslo Open Torsdagsgolf Spesial 2015 (OOTS-2015) gir alle en unik mulighet til å konkurrere på Oslo Open layouten FØR selve konkurransen starter Lørdag 23.5! Påmelding til OOTS-2015 skjer ved HQ fra 17.15 – 17.45. Det koster 20 kroner å delta og 10 kroner for å kjempe om Ace-potten!

Se presentasjon av banen fra 2012 under. Årets layout er helt identisk med 2012-banen bortsett fra at hull 15 og 16 fra 2012 ikke spilles i år.

Finalespill og Losers Lounge

Det blir en cut etter 3 spilte runder lørdag og søndag før finalerunden som spilles mandag. Cuten blir som følger:
Ynger Junior: 4
Junior: 4
Grand Master: 4
Master: 8
Dame: 8
Open: 48
Hvis du skulle være så uheldig å ikke klare cut’en til mandagens finaler gir Oslo Open deg en unik mulighet til å likevel få spille videre i turneringen. Losers Lounge er en PDGA C-tier og vil finne sted på nye Forsheimer Diskgolfpark kl 09.00 med en runde på 13 hull. Banen ligger bare 10 minutters gange fra Stovner Diskgolfpark. Det blir plass til 60 spillere og påmelding skjer kun på spillerfesten for kr. 50,-.

Rekordstore premier

Vinneren av Open-klassen vil ta med seg et 5-sifret beløp, Dame-klassen vil ha den største totale utbetalingen i en dameklasse i Norge noen gang! Det vil være pengepremier til 50% eller mer i alle klasser unntatt Juniorklassene hvor alle vil bli rikelig premiert! På spillerfesten på søndag vil det bli utdeling av premier til CTP- og Longest Drive vinnere, flotte premier blir det også til vinnerne av puttekonkurransen – både for Damer og Herrer! Finalene på Puttekonkurransen finner sted på spillerfesten på Hotell 33!!

Spillerfest

Spillerfesten under forrige Oslo Open var legendarisk og arrangøren lover å gjøre årets spillerfest minst like bra og minnerik. Det blir flere-retters middag av høy klasse på spillerhotellet Hotell 33 med puttekonkurranse, prisutdelinger og diverse overraskelser. Omtrent halve deltageravgiften til spillerfesten er sponset av Red Ocean og arrangøren så spillerne betaler kun en egenandel på 299kr. Nesten hundre personer har meldt seg på allerede. Påmelding må gjøres her snarest hvis du ikke har gjort det enda:  http://goo.gl/forms/j2Ju3USrTu

Livescore og videofeed

Arrangøren har ambisjoner om å sette internasjonal standard på oppdateringer med livescore underveis fra hvert 6 hull i de tre første rundene og for hvert hull under finalen. Det ryktes også at det forsøkes å streame video live fra Open-finalen på mandag.

#osloopendg

Vi oppfordrer alle å tagge bilder og meldinger på sosiale medier med #osloopendg (dg for diskgolf slik at det skiller seg fra kunst-arrangementet med samme navn)
Instagram-bilder vil bli vist fortløpende på forsiden av frisbeegolf.no

Tidligere videoer

Se følgende videoer fra tidligere NC-turneringer på Stovner:


2 hendelser på “Neste Norgescup: Oslo Open”

  1. KJ var med på Sula Open i 2011, 2012 og 2013. Han er en ordentlig flott fyr og en super ambassadør for sporten. Fett at han kommer til Oslo, selv om han nok stikker av med sin del av premiepotten 😉

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen