Magiske PCS Sula Open

Glenn Pedersen fra Larvik deler sine opplevelser som tilskuer fra tidenes største norske turnering; PCS Sula Open 2022. 

Endelig.
Etter to års ventetid var det endelig tid for PCS Sula Open 2022. Nå som en DGPT Silver series og første av sitt slag i Europa. Noen av stjernene valgte ferietur til Island og London, mens gjengen fra Larvik hadde ingen planer om å droppe denne turneringen. Vestlandet og Sula var uten tvil verdens viktigste sted å være fra 13.-16 juli. 

Meg bekjent var store deler av publikumet på turneringen fra betongbyer. Fjellene som møtte oss på veien mot Sula var en stor opplevelse for små- og store menn. Jeg lurer på om Kevin Jones og James Conrad i Porschene sine tenkte det samme som oss når de fikk sitt første møte med norsk natur. At Langevåg og Øverås har klart å etablere to av verdens beste baner på et slikt område er intet annet enn imponerende. Men nok natur.

Enormt tilfredsstillende
Turneringen gikk over fire dager med like mange runder. De to første rundene ble spilt på Vasset Diskgolfpark. For anledningen med fire hull som ikke spilles i vanlig layout. Stemningen på- og utenfor klubbhuset var større enn noen andre turneringer som tidligere har vært arrangert i Norge. Det var enormt tilfredsstillende å se stjerner som Conrad, Heimburg, Jones, Proctor, Barsby, Gilbert, Oakley, Perkins, Anniken Steen, Katarina Staalesen og Lars «Sombibomb» Somby kaste ut fra hull 1. Noen med litt mer hell enn andre.

Publikum var fylt av eufori når speaker Ola Kolle leste opp stjernenavn på stjernenavn. Endelig var PCS Open i gang og alle heltene våre var på plass. 

Du kan se mange flere bilder her tatt av Pål Andre Måseidvåg som var innleid av DGPT: https://discgolfprotour.smugmug.com/Public-Access-Album-PCS-Sula-Open-presented-by-Innova

Ettersom de personlige favorittene kastet ut, forsvant publikum ut på banen sammen med stjernene. Arrangørene hadde på begge banene gjort en særdeles god jobb med å markere opp hvor publikum kunne stå for å følge med. Ettersom vi ble mer trygge, valgte flere av oss å følge kort som var før lead. Det var stort å få muligheten til å komme nærmere stjernene og ha de litt for oss selv. 

Etter de to første dagene på Vasset, var det Norgesvennen Gregg Barsby som var i ledelsen sammen med Jakub Semerád fra Tsjekkia. Duoen hadde hele tre- og fem kast ned til neste finne og amerikaner. Hjemmefavorittene (i dette tilfellet outsidere) fra Langevåg, lå dessverre såpass mange kast bak at de aldri truet de på toppen. 

Over til Øverås
Etter to dager med fint vær på Vasset, gikk ferden videre til Øverås Diskgolfpark.  Der Vasset leverte med skremmende vann rundt flere av kurvene, var Øverås unikt med velgjorte detaljer på hvert eneste hull som ingen andre baner i landet kan konkurrere mot. Hver eneste stein og OB-pinne var strategisk plassert og lange hull med trær i fairwayene, gjorde noe ekstra med vanskelighetsgraden på hullene. Gjengen fra Øverås er så perfeksjonister at en allerede velklipt bane, fikk seg en ekstra stuss morgenen på finaledagen. 

På dag tre valgte vi, som eneste blant publikum, å følge Nate Perkins, Peter Lunde, Øyvind Jarnes og Robin Binder. Den gleden vi delte når Perkins første takket oss for følget før utkast på hull 18, før vi sammen jublet og knoket i full jubel over et vanvittig innspill på kast nummer to, var stort. Kanskje det største personlige minnet fra turneringen.

Duellen
På siste runden ble vi vitne til omspill for seieren mellom Gregg Barsby og  Jakub Semerád etter en vanvittig spennende duell mellom de på siste runden. Barsby dro det lengste strået og det var rørende å se den tidligere verdensmesteren nesten ta til tårene over seieren. Denne var stor for Gregg, som vant sin første DGPT noen sinne. 

Historiske Steen
Etter seiersintervju med vår nye venn Nate Perkins via DGPT Network, kom det en thriller av en avslutning på damene inn på hull 17. Anniken Steen hadde ledet turneringen fra start, før britiske Rachel Turton giret opp og fant sitt snitt til å finne en luke for seieren. Anniken var på hjemmebane og tross et uheldig utkast på hull 18, klarte hun å holde hodet kaldt og bli tidenes første kvinne til å vinne Silver series i Europa. Anniken: du er historisk, og vi er fryktelig stolte av deg. Når sant skal sies, fortjente jentene mer publikum på rundene sine enn det de fikk. Nivået Anniken leverer på diskgolfbanen denne sesongen er latterlig høyt. 

Takk til mange!
Takk til Jostein, Sivert, Jøran, TD-Håvard , Aspen, Brage, Jarnes ,Urke og de andre norske bidragsyterne muliggjorde dette.  Ingen nevnt, ingen glemt.. Takk til PDGA, Udisc og DGPT som sender alle kanonene sine til Norge. Takk til alle proffene som kom fra utlandet. Ordene om at dere kommer tilbake neste år er skrevet i stein og jeg tørr å prate for alle at denne turneringen kun var en smakebit av hva neste års PCS Sula Open 2023 blir. Og da med forhåpentligvis en enda sterkere dameklasse som skal konkurrere mot Anniken og de andre norske jentene. 

Frivilige!
Den aller største takken går til de frivillige. Dere som var tålmodige når dere ble bombardert med spørsmål. Dere som visste oss veien når vi hadde gått oss vill. Dere som var så synlige at det var umulig å ikke se dere i de lyse trøyene deres. Dere som veivet med flagg når noen bommet linja si. Dere som sto for servering av mat, drikke og annet. Til jenta på Vasset som med gips på hånden, føyk rundt fra bord til bord med et smil og ryddet tallerkenen vår når Håkon var ferdig med sitt femte kakestykke for dagen. Livets kaker kalte han de. Uten de frivillige hadde ikke dette sirkuset vært gjennomførbart. Nå gledes det over å følge veien videre og forberedelsene til neste års store europeiske event på Sula og Øverås i 2023.

Takk for meg.
Glenn Pedersen. Ydmyk mann ifra Larvik.


Resultater her: https://www.pdga.com/tour/event/54710
Høydepunkter fra hver enkelt dag her: https://www.discgolfnetwork.com/2022-pcs-sula-highlights-and-features

Skroll til toppen