Lunde og Staalesen leder an

Regjerende norgesmester Peter Lunde leder NM etter den første dagen.

Peter Lunde har fått opp en ledelse på tre kast etter den første dagen av NM 2019. Lunde startet allerede klokka 09:12 – i så godt som vindstille forhold og med null nedbør. Og spilte en knallsterk 1044-ratet runde på minus tre på den fantastiske og velpreparerte NM-banen.
Før vinden og regnet kom fra rundt klokka 12 og utover, og gjorde forholdene tildels svært krevende.

Og nettopp været var en stor snakkis den første NM-dagen.

– Jeg gjorde god nytte av forholdene mine – det kan jeg ikke legge skjul på. Det var deilig å kunne spille i T-skjorte – det vil si jeg gjorde ikke det, men folk på gruppa mi gjorde det. Vi «fikk været» først på de tre siste hulla, så vi var heldige, for da var det vanskelige forhold, sa Lunde.

NM-arrangøren opererte ikke med noen seeding av spillerne – det var derfor tilfeldig når på dagen man fikk starte sin runde. Lunde skulle gjerne sett at det var en form for seeding.
– Jeg skulle likt å se at det var en seeding, at de høyest ratede spillerne hadde mest mulig like forhold og kunne starte innafor et gitt tidsrom. 

Smart golf av Abell Larsen
Nærmest Lunde finner vi Henrik Abell Larsen. Han var godt fornøyd med sin første NM-dag.
– Følte jeg spilte jevnt over solid. Ikke noe halsbrekkende bra, men gjorde ingen feil. Kanskje til og med litt smart til tider. Jeg hadde tøffe forhold og starta klokka 12:30 – så etter hull tre ble det tøffe forhold, vil jeg si. Er veldig fornøyd med runden, for det var veldig varierende forhold i dag, sier Abell Larsen.

– Havner kongepokalen i Abell Larsen sine hender i år?
– Det er ufattelig tidlig i turneringa enda. Jeg tror fortsatt alle innafor de som har spilt pluss 10 kan vinne dette. Men jeg har kommet godt i gang, og jeg skal sette pris på alle gode kast – både for meg og andre, sier Larsen.


Knut Håland, Olav Breistein, Andre Johnsen og Morten Falk deler tredjeplassen, fem kast bak Lunde.

Staalesen i føringen
Katarina Staalesen leder dameklassen – også hun har fått opp en ledelse på tre kast. Anniken Steen er nummer to, med Hanna Hugosson på tredjeplass. Lykke Sandvik lå lenge godt an, men brukte hele 25 kast på de tre siste hulla og ramlet derfor ned til delt fjerdeplass 10 kast bak Staalesen – en plass hun deler med Ina Årbogen.

Sivert Øveraas leder masterklassen, mens Torleiv Guntvedt og Ole Tom Eriksen deler ledelsen i grandmasterklassen. Sander Paulsen leder junior.

PS! Fire » birdier» på hull 1 i dag – og halvparten av de står damene for! Både Ina Årbogen og Ragne Elise Huseby klarte dette, samt Christoffer Holen og Anders Gulliksen.

Resultater her: https://www.pdga.com/tour/event/42664

Katarina Staalesen leder NM etter dag 1.


Skroll til toppen