Kampen om kongepokalen

I dag starter årets NM – det nasjonale diskgolfhøydepunktet her til lands. Frisbeegolf.no har alt om årets NM!

Banen:
Ankerskogen i Hamar er landets nest eldste diskgolfbane, oppført i 1986, og består av intet mindre enn 27 hull. Under NM spilles det 16 av de beste banen har å by på, samt to hull som er satt opp siden det er NM. Sist det var NM her var i 2017.
– Årets NM-bane vil utfordre deg på alle typer kast. Her må linjer treffes og putten MÅ sitte. Vi har valgt å ta inn et par mer moderne «golfhull» på hull 15 og 16, og dette gjør banen til det vi mener er en verdig NM-bane, sier Tom Erik Stenberg Kristansen, fra arrangørklubben.

Knut Håland, Øyvind Jarnes og Håkon Kveseth er tre av spillerne vi forventer å finne i toppen i årets NM. Jarnes vant nylig prøve-NM.


Kristiansen tror at man må spille på rundt 24-26 under banens par over fire runder for å havne på pallen i åpen klasse. Resultatene fra prøve-NM for knappe to uker siden kan også tyde på at dette kan stemme godt. Da vant Øyvind Jarnes på 16 under par fordelt på to runder.

Banekart finner du her: https://discgolfmetrix.com/manual/21274_Caddybok%20NM%20Diskgolf%202021%20Final.pdf

Sjekk hvordan banen kan spilles her i Team Innova Norge sin «18 under»-serie: https://youtu.be/tzn8tvaDpwA

Favorittene:
I NM spilles følgende klasser: junior, dame, master, grandmaster og åpen klasse. Og vi har en del forhåndsfavoritter vi velger å nevne. I åpen klasse har vi «de fem store» Knut Håland, Øyvind Jarnes, Peter Lunde, Ståle Hakstad og Håkon Kveseth, som er, og har vært, vårt lands fremste diskgolfspillere de siste tre-fire åra. Jarnes er den eneste av disse som ikke har en kongepokal. Er det hans tur nå? Lunde fra Skien er den ubestridte NM-kongen i dette feltet – sist det var NM på Hamar vant Lunde overlegent.

Vi sitter likevel med følelsen av at Håkon Kveseth på sin hjemmebane kan få det til denne gangen, og dermed få sin lille revansje for NM på hjemmebane i 2017, da han som regjerende mester ikke klarte brasene. Kveseth viste meget sterk form under pargolf-NM, og kan denne banen utenatt. «Far» blir farlig på eget gress!

Bak disse fem kommer det et meget stort outsiderfelt. Hadde NM vært på Krokhol eller Øverås hadde det vært lettere å spå utfallet, men på «Ankern» i Hamar kan mer skje. Her blir man ikke presset på lengde som er det som skiller mest i diskgolf – derfor kan flere spillere henge med i kampen om gode plasseringer. Blant de aller fremste outsiderne nevner vi Morten Brenna som har hatt en meget sterk sesong så langt. Jonas Tangen Hoff, Tom Erik Kristiansen og Morten Kristiansen er andre navn vi har trua på, og nesten til slutt tar vi med Sigvart Lunder som en lokal outsider. For vi har nemlig også Espen Møkkelgjerd på plass – og så lenge «Møkkis» kaster frisbee tar vi han med. Ikke at vi helt har trua på at han kan vinne, men vi vet hva Europamesteren fra 2003 kan ha innabords – det er ikke mer enn tre år siden han vant en norgescupturnering.

Espen Møkkelgjerd. Kan han overraske? Her fra sist det var NM på hamar i 2017.

Vi tror vi har nevnt NM-vinneren og årets kongepokalvinner her!

Dameklassen blir en kamp mellom to spillere: Anniken Steen og Lykke Lorentzen. Sistnevnte har to NM-titler på rad, men har blitt satt ganske så kraftig på plass av Steen i konkurransene hittil i år. Men nå er det NM, og vi tror disse vil kjempe om seieren hele veien inn til de siste hulla på søndag. Hvem som tar tredjeplassen er mer åpent; det blir Katarina Staalesen eller Ingvild Lønvik, tror vi.  Så nevner vi også selvsagt Lydie Hellgren – så lenge hun er aktiv må hun nesten nevnes. Det er ikke SÅ lenge siden hun vant en nasjonal turnering på en skogsbane…

Favoritt: Anniken Steen på hjemmebane tar en medalje. Men hvilken valør? FOTO: Camilla Nordhei

I masterklassen har vi et rekordstort (?) felt på 28 spillere. Vi trekker fram seks-sju spillere her: Øystein Carlsen, Rune Langmyr, Lars Somby, Mats Bentzen, Ingar Ballo Sandum, Sivert Øveraas og Torleiv Guntvedt. Hvem av disse som stikker av med seieren aner vi ikke – skal vi holde en knapp på Carlsen?

Blant våre yngste menn befinner 16 juniorer seg – og kanskje NM sin aller største favoritt; Evald Øwre. Han er en soleklar favoritt, og holder allerede et godt «open-nivå». Evald spiller også EM neste uke, og er et talent vi har enorm tro på. Vi tror han får selskap på NM-pallen av sin yngre bror Torjus, mens Oliver Storm er vår tredje pallkandidat i denne klassen.

Ewald Øwre er NM sin største favoritt etter vår mening.

Den eldste klassen, grandmaster, er også representert med 10 spillere. Egil Sætren er den naturlige favoritten, og klarer Knut Hummelvoll å fokusere på sitt eget spill ( han er også arrangør), skal Sætren få tøff kamp. DJ Donsig med sin årgangsplast er en klar pallkandidat – og bak disse tre er det åpent. Hjemmebanespiller Jan Finborud og Ole Tom Eriksen nevner vi også. 

Følg med her fra torsdag morgen: https://discgolfmetrix.com/1604861

Skroll til toppen