Jakten på NM-gull – Peter Lunde

Årets store diskgolf-begivenhet er bare en uke unna, når NM i Diskgolf 2018 går av stabelen på Stovner DiscGolfPark. Vi har snakket med noen av forhåndsfavorittene til å ta edelt metal.

  • FN: Årets NM havner «midt» i sesongen fremfor i slutten som i fjor. Hvordan har sesongen din vært så langt, og hva tror du det vil ha å si for årets NM?
  • PL: Sesongen min har ikke vært like spekket som mine andre motstandere. Valgte å droppe de to første norgescupene av ulike grunner, og har ikke vært stort utenlands heller. Åpnet sesongen min i Bergen hvor jeg spiller rustent hele veien og redder meg inn i finalen. Samme historie gjelder for Sandnes også. Har ikke vært der jeg burde ha vært med både spill og treningsmengde. Jeg vet at jeg nødvendigvis ikke har lagt ned nok timer på practice-fielden, men lar ikke det stoppe meg i år. Jeg vet jeg kan gjøre det som skal til, det handler bare å være på rett sted inni meg.
  • FN: Det er i år NM på Stovner DiscGolfPark, som er en av de tøffeste banene i landet med denne layouten. Hvor ser du de største utfordringene for spilerne på denne krevende banen?
  • PL: Sånn jeg ser det så vil denne banen straffe aller mest om man ikke er nøye nok med vinkler og høyder. Flere hul hvor disken virkelig bare kan ta av nedover sletten om man begynner å slurve med høyder. En liten feil her kan koste deg 10-15 meter i feil retning, og mest sansynelig OB.
  • FN: Hvem anser du som forhåndsfavoritt for å vinne NM 2018?
  • PL: Tror de fleste har pengene sine på Knut – og jeg er ikke noe anerledes. Måten han har spilt på i år passer i grunn alle baner, men definitivt denne. Aldri sett noen så nøye på nettopp vinkler og høyder. Presis golf er nøkkelordet.
  • FN: Hvem ser du for deg kan komme opp, og overraske i kampen om pallplass?
  • PL: Man skal selvfølgelig aldri se bort ifra Espen. Localboys har gjerne en ekstra intensitet på sulthetsskalaen. Espen har ikke helt fått ut det han virkelig er god for på Stovner i tidligere år, noe jeg er sikker på at han har planer om å endre.
    Har også troen på Knuts kjære far, Jostein. Det er grunnet hans like ferdigheter som Knut. Presis med vinkler, nøye og tar aldri de store sjansene.
Skroll til toppen