«Innspillet» Sune Wentzel

Sune Wentzel, folkens! Denne karen trenger ingen videre presentasjon – og passer glimrende som onsdagens gjest! 


Navn, klubb og alder?

Sune Wentzel, Stovner, 47 år

Hva var ditt første møte med diskgolf?
Ble tatt med av de store gutta på Stovner i 1986 til Ekeberg.
Spilte størstedelen av det første året med en World Class 165 gram før jeg kjøpte en oransje Coupe til 80,- Har fortsatt vondt i fingrene etter den.

Hva er det lengste du har reist for å spille en turnering?
Det har blitt noen turer til California og et par til Japan.

Kan du beskrive ditt beste kast?
Ikke helt, men har mange som jeg husker tilbake til med stor glede. Bl.a. den gangen jeg spilte Kiss The Sky i Aspen som ble til Kiss Goodbye i Norge noen år senere. Ned fjellet på Gålå er knallgøy, mens Aspen var enda noen hakk råere. Hvem drar i gang i Kvitfjell😊?
Ellers liker egoet mitt gode kast som er gjort under press.

Har du noen meritter du vil trekke fram?
Har denne (bildet) på kontoret som jeg gleder meg over daglig.
Mange kule minner etter flere besøk på Sauaskiten! Den gjengen lager et herlig leven.

Hva er din favorittbane – og hvorfor?
Stovner med sin fantastiske historie. Morsomt å tenke tilbake til når dette var banenmange i Europa mente hadde alt for ekstreme kurvplasseringer. I tillegg var det for mange lange og tøffe hull. Dette var før banen ble forlenget til det den er i dag. Verden ser annerledes ut nå, men de gutta på Stovner som holder banen i stand er fortsatt innovative.

Siden jeg er blitt en nostalgiker vil jeg også trekke frem Oak Grove, De Lavega, La Mirada og ikke minst Morley Field. Alle er i California med bøttevis av interessant historie og verdt et besøk.
https://www.google.no/search?q=Oak+grove+disc+golf+Spider&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi30sXqgKTeAhWEKFAKHcgmCfEQ_AUIDigB&biw=1904&bih=878#imgrc=c1am-TyfAPLowM:

Og så er det gledelig at flere har tatt utfordringen med å lage nye mer utfordrende baner som møter dagens utfordringer. Nå om dagen gleder jeg meg til et møte med Krokhol.

Hva er dine planer for 2019-sesongen?
Spille litt mer enn i 2018.

Hva har du i baggen?
DX Aviarer i forskjellig varianter fordi jeg innbiller meg at jeg fortsatt husker forskjellig vinkler, D Mjølner for pålitelighet og stabilitet selv om du kaster rett inn i vind, C Midgar for halvlange kast, Teebird for litt lengre halvlange kast og til slutt en nyhet eller to som er kule å teste.

Hva synes du frisbeegolf.no skal skrive mer om?
Er sikker på at det som inspirerer dere blir kult å lese om for andre. Keep up the good work!

Hvem er den mest kjente spilleren du har spilt en runde med?
I steinalderen hadde jeg glede av å spille med legender som «Steady» Ed Hedrick, Dave Dunipace, Dan «Stork» Roddick, John «Friz Whiz» Kirkland. Alle er fra den aller første generasjonen spillere som var med å utvikle sporten til det vi ser i dag på forskjellige måter. Steady Ed har i tillegg udødeliggjort seg selv😊 Bare å google i vei på alle sammen.
Fra mellomkrigstida er det Climo som var den ubestridte kongen og en artig kar å spille casual runder med. Når han besøkte oss i 2001 bodde han sammen med fire andre i to-romsen min på Løkka i en uke. Ikke mye nykker på den karen.

Skroll til toppen