«Innspillet»: Espen Frisbee Møkkelgjerd

Espen Frisbee Møkkelgjerd trenger knapt noen introduksjon. Han er en høyst levende legende og i tillegg en av de få internasjonale stjernespillerne Norge har hatt. 

Navn, klubb og alder?
Espen Frisbee Møkkelgjerd, Stovner Frisbeeklubb, 39 år

Hva var ditt første møte med diskgolf?
Ble satt opp en bane rundt Rommen skole i 1993, vikarlæreren min, Aksel Finborud, inviterte meg med. Jeg tok med en minidisc som søsteren min hadde fått i et Top-blad, men det viste seg at det var litt andre typer discer som ble brukt. Etter dette var jeg hektet

Hva er det lengste du har reist for å spille en turnering?
California og noen C-Tiere der.

Kan du beskrive ditt beste kast?
Det er to. Min første ace med en Pro D Hawk. Man glemmer aldri den følelsen. Også siste driven under EM 2003 da jeg avgjør på siste hull med å parkere en ganske krevende drive med en Rød DX aviar.

Har du noen meritter du vil trekke fram?
EM 2003 er vel min største. Men har hatt mange kule kamper med Carlos gjennom tidene som har krevd utrolig mye mentalt. Det var alltid deilig å komme ut på topp da.

Hva er din favorittbane – og hvorfor?
En bane som jeg alltid har lyst å dra tilbake til er Winthrop gold. Ja det er mange kunstige elementer der, men man lærer noe nytt hver gang man er der. Denne krever en utrolig mental styrke samt god fysikk. Har alltid noe uoppgjort med denne banen.

Hva er dine planer for 2019-sesongen?
Spille så mye som mulig. Har lyst til å få med meg flere internasjonale turneringer.

Hva har du i baggen?
KC Aviar, D-plastic Mjølner, KC Roc, C-Plastic Thor, Champion Teebird, C-plastic Midgard, Star Destroyer, Star Firestorm og en gammel champion roadrunner.

Hva synes du frisbeegolf.no skal skrive mer om?
Litt mer artikler med kanskje noen kritiske blikk. Noe som kan få folk til å tenke litt. Hvordan bevege oss videre. Hva kan jeg gjøre som person, hva kan min klubb bidra med og hva syns man forbundet bør gjøre bedre/annerledes.

Hvem er den mest kjente spilleren du har spilt en runde med?
Vært så heldig å få spilt med han opp til flere ganger. Ingen over ingen ved siden, Ken Climo. En helt konge fyr.

Skroll til toppen