«Innspillet»: Øystein Lund Carlsen

«Innspillet» tar turen til Bærum denne gangen og finner faktisk en tidligere norsk vinterolympier og frisbeegolfer. Øystein Lund Carlsen deltok i den norske OL-troppen under Lillehammer-OL i 1994!

Navn, klubb, alder?
Øystein Lund Carlsen, Bærum Frisbeeklubb, 45 år

Hva var ditt første møte med diskgolf?
På slutten av 80-tallet var vi en gjeng unger i nabolaget som spilte ultimate i Vestre Bærum Frisbeeklubb. Klubben var såpass stor på den tiden at den faktisk hadde en egen juniorgruppe. Jeg husker vagt en trening hvor det dukket opp en «lengdefrisbee» vi fikk prøve. Sett nå i ettertid var det nok en golfdisk det var snakk om. Husker i hvert fall at jeg ikke fikk den til å fly særlig langt. Etter denne episoden gikk det vel 10 år før mitt neste møte med diskgolf mot slutten av 90-tallet. Stig Sodeland og jeg tok en dag med oss de gamle ultimatediskene våre til Ekeberg for å teste ut diskgolf. Der møtte vi en gruppe spillere som tok oss godt i mot og gav oss et lynkurs. Begge ble kjapt bitt av basillen. Så vidt jeg kan huske var Mr. Ekeberg Halvor Kippe en av de som hjalp oss i gang.

Hva er det lengste du har reist for å spille en turnering?
Jeg begynte litt sent med diskgolf og har derfor stort sett vært familiefar i hele min «karriere». Dette har nok bidratt til at jeg ikke har fått reist så mye utenfor Norge for å spille diskgolf. Antageligvis er Bodø det lengste jeg har reist for å spille, men den mest eksotiske reisen gikk nok til EM i Tampere, Finland i 2005. Det var en episk tur i mine øyne. Har også spilt Stockholm Open et par ganger – noe som var veldig stas. Har ellers fortsatt en drøm om å få til en guttetur «over dammen» med diskgolf på programmet.

Kan du beskrive ditt beste kast?
Jeg kommer ikke umiddelbart på et spesielt kast som skiller seg ut. Det hender jo at jeg får til det jeg prøver på og det er alltid en god følelse. Det er jo spesielt gøy å kunne avgjøre en konkurranse med et godt kast. Det gjelder for eksempel langputten på siste hull i NM i 2017 som sikret seieren i masterklassen.

Har du noen meritter du vil trekke frem?
De største merittene mine er to Norgescupseire (Ekeberg 2005 og Tønsberg 2007). Noen pallplasseringer i NM har det også blitt gjennom årene. Må også nevne NM-gull i masterklassen de siste to årene.

Hva er din favorittbane og hvorfor?
Litt vanskelig å velge. En solskinnsdag på Sula er vanskelig å slå, men trives også veldig godt både på Hamar og i Tønsberg – det er baner som passer meg godt.

Hva er dine planer for 2019-sesongen?
Som vanlig blir det å se an hva som passer inn i familiekalenderen. Håper at turneringene blir litt mer spredt utover enn i år og at ikke for mye vil foregå i sommerferien. For meg er det heller ingen fordel at turneringene utvides til 3-4 dager med tanke på muligheten mine til å kunne delta. Håper ikke det blir standarden fremover. Jeg vurderer ellers å gjøre comeback i NM Open klasse. Vurderte det også i fjor, men ombestemte meg etter at selvtilliten fikk en real knekk på golfbanen i Molde. Kunne også tenke meg en tur til Kokkedal Open. Føler helt klart at jeg har noe uoppgjort med Eghjortbanen.

Hva har du i baggen?
Etter turneringen på den harde golfbanen i Molde kuttet jeg drastisk ned på bruken av raske disker med mye fade. Tror egentlig at dette bidro til mer stabile resultater gjennom sesongen sammenlignet med de foregående sesongene. Teebird og Thunderbird er de driverne jeg har brukt mest i år. Hvis jeg trenger å makse ut lengden bruker jeg gjerne en Pro Destroyer. På kast hvor jeg trenger mye turn bruker jeg en Star Sidewinder. Når det gjelder midrange bruker jeg stort sett Star Roc3. Som innspillputter skaffet jeg meg i år en Nova som jeg har blitt veldig glad i. Den gamle gråspraglete KC aviaren er imidlertid selvfølgelig fortsatt med i baggen. Puttingen gjør jeg med premien jeg vant i 2DC for en del år siden – en svart Locastro Wizard med psykedelisk trykk.

Hva synes du frisbeegolf.no skal skrive mer om?
Jeg har ikke noen særlig formening om hva dere bør skrive mer om. Jeg synes dere skal fortsette med betraktninger rundt turneringene både før, under og etter turneringene. Det er moro med litt synsing og tipping rundt resultater. Intervjuer med spillere innen ulike temaer er også spennende å lese.

Hvem er den mest kjente spilleren du har spilt en runde med?
De mest kjente er kanskje Avery Jenkins og Karl Johan Nybo. Jeg hadde en bra start på Sula et år og fikk gå sammen med begge disse på en runde. Ellers var jeg på leadcardet på andre runde i EM 2005 med blant annet europamesteren Markus Källstrom. Taklet ikke det presset særlig godt..

Innledningsvis nevnte vi at Lund Carlsen representerte Norge under OL på Lillehammer. Se link her: https://no.wikipedia.org/wiki/Øystein_Carlsen

Skroll til toppen