Gode resultater for landslaget under EM 2018

Anna-Lykke Sandvik med velkjent forehand stil.
Bilde: Aleksander Savnik

EM i 2018 ble holdt i Kroatia, nærmere bestemt i Sveti Martin, et par timers kjøretur utenfor Zagreb. Turneringen ble holdt på en 18-hullssløyfe med kombinert skogshull og åpne golffairwayer. I et felt på 200 utøvere fra 27 forskjellige land stilte representasjonslandslaget fra Norge med 16 utøvere. 9 i Open, 2 i Master, 2 i Junior, og 3 i Dame.

Denne artikkelen er skrevet av landslagsspiller Sindre Roar Fosse, Frisbeegolf Norge takker for bidraget.

Turneringen foregikk over 4 dager, med golfstart og en runde hver dag. Siste dag ble feltet delt i to, og de 50% beste fikk spille finale. Banen i seg selv fremstod som tidvis veldig gjennomført, men og tidvis uspilt og med veldig streng rough. Det var allikevel ingen tvil om at banen ville skille ut de beste spillerne, hvor par ble snittet rundt 980 på alle rundene. Sammenliknet med baner i Norge spilles den ca like vanskelig som Stovner.

De utvalgte fra Norge kom med på bakgrunn av forhåndsuttakelse og kvalifisering i NC i Molde. Anna-Lykke Sandvik ble hentet inn rett før turneringen på bakgrunn av resultater

Håkon Kveseth.
Bilde: Aleksander Savnik

ellers i år. Dette etter at Anders Nødland Danielsen meldte forfall.

Der flere av de utvalgte har deltatt i EM før, stilte Norge med en god blanding av rutinerte og førstegangsreisende spillere det kan være verdt og følge med på. Sammenliknet med Europa ellers, henger vi ratingmessig langt etter Finland, og litt etter Sverige. Det var derfor ikke forventet at vi skulle kunne blande oss inn i medaljekampen i Open og Dame. Det skulle dermed vise seg at vi skulle bli å regne med i Master. I Junior hadde vi i utgangspunktet gode sjanser, men Peter Lunde ble, sammen med juniorspillere fra flere andre nasjoner, flyttet opp i Open, da han hadde mottatt premiepenger ved tidligere anledninger. Dette var en omdiskutert avgjørelse, og er og blir noe som PDGA kommer til å se på i etterkant.

Når EM etterhvert ble noen dager gammel, og resultatlistene begynte skille spillerne, ble det tydelig at vi hang med i toppen i Master. Både Jostein og Ståle hadde heng på pallplassering, og Ståle var og oppe i leadcard en gang. Jostein fikk og los på en medalje

Jostein Håland og Ståle Stai Hakstad lå veldig godt ann i MPO40 gjennom hele turneringen.
Bilde: Aleksander Savnik

med besterunden til hele det norske feltet på -6 til 1030. Selv om det ikke holdt hele veien for gutta i Master, og Jostein som i følge seg selv skuffet både Norge og Israel med en 6. plass, er vi fortsatt stolte av at gamlegutta som er med og kjemper i toppen.

I Dameklassen startet ble det tidlig klart at både Lykke og Hilde skulle få det tøft med å nå cut’en, mens Katharina lå akkurat i grenseland. Selv med en siste runde til 920 i rating, misset hun cut’en med ett kast. Uansett fantastisk erfaring for de norske jentene, som spilte bedre og bedre gjennom turneringen.

I Juniorklassen slet Ole Tobias med kastearmen sin, og sørget for at landslangskapteinen, Erik Hammer Staalesen, fikk bruk for medisinskrinet han hadde med. Det ryktes at han under siste runde kastet Roadrunner med fangrip på 12 av 18 hull grunnet smerter. Mathias derimot klarte cut’en, og fikk dermed spille alle fire dagene. Topp innsats av unggutta der altså og nyttig erfaring.

I Open kom 7 av 9 av våre utvalgte videre til finalen etter dag 3, noe som må sies å være godkjent. Beste plassering ble Knut, med en 22.plass. Vi hadde flere som var oppe og snuste på en topp20-plassering, men med en dårlig runde i dette selskapet faller man fort nedover på lista. Uansett godt gjennomført turnering, og fantastisk erfaring for alle.

Katarina Staalesen i Kroatia. Bilde: Aleksander Savnik

 

Det norske laget bestemte på forhånd at laget vi skulle stille med på Doublesturneringen skulle basere seg på resultatene fra EM.

I Herrer stilte vi med Anders Daniel Haugen og Knut Valen Håland. De spilte en av sine livs runder begge to, og klinte til med en 2. plass. Kun slått med ett kast av de «litt mindre kjente» finske gutta. Det ryktes at de norske gutta satt 5 putter fra utsiden av sirkelen. Knallbra innsats der altså!

I mix stilte vi med Katharina Staalesen og Henrik Abell Larsen. Her ryktes det og om god spilling, men da arrangøren aldri hadde noen offisiell føring av doublesturneringen og det ikke var noen skikkelig medaljeseremoni, er plasderingen usikker. Uansett flott levert av paret.

Resultater: https://www.pdga.com/tour/event/35265#MPO

Skroll til toppen