Fra Norge til Nevada

Hele seks norske spillere sesongåpner i Las Vegas neste uke. 

Neste uke braker det altså løs igjen – en ny diskgolfsesong er det vi snakker om. Den første DGPT-konkurransen for året, Las Vegas Challenge, som spilles på golfbanen Wildhorse Golf Club, et par mil utenfor selve bykjernen av Las Vegas. Det spilles på tre baner som ligger like ved siden av hverandre. 

Link til turneringa: https://www.lvcdg.com

Landets aller beste menn
I MPO stiller fedrelandet med det beste som er å oppdrive: Øyvind Jarnes, Knut Håland og Peter Lunde er nasjonens høyest rangerte spillere. Disse har sammen vunnet samtlige kongepokaler siden 2017, vært på vinnerlaget i samtlige pargolf-NM like lenge, og har vunnet norgescupens sammenlagt i samme periode. *

I tillegg til disse tre ledestjernene deltar årets norske juniornorgesmester Evald Øwre, samt Olav Andre Brekke fra Skien. Sistnevnte kom inn via ventelista sist uke og heiv seg rundt!

I dameklassen er Lykke Lorentzen landets representant. Etter å ha vært totaldominerende i 2019 og 2020-sesongen her på berget, ble hun i fjor passert av Anniken Steen. Lorentzen er likevel landets høyest rangerte kvinnelige spiller, og er allerede på plass for å lade opp. For to år siden ble Lorentzen nummer seks i Las Vegas, i det som var et aldri så lite gjennombrudd for henne. 

Tredje største nasjon
Etter USA og Canada er faktisk Norge med sine seks spillere den nest største nasjonen i sesongåpninga i et knallsterkt startfelt. I dameklassen er det med hele 60 spillere, mens det i MPO er det doble. Av de beste i verden mangler bare Paul McBeth, ellers skal de fleste være på plass. 

Hva kan vi forvente av våre?
I MPO håper og tror vi at Lunde, Jarnes og Håland når” cuten” som betyr inne blant de 48 beste om vi ikke har regnet helt feil. Cuten går på 40 prosent av feltet, og ligger tradisjonelt på rundt 1000 i rating i snitt, og en score på rundt 12-13 under par etter tre runder.  Ut i fra startlista er Jarnes rangert som akkurat nummer 48 (!), Håland nummer 54 og Lunde nummer 60. Så vi snakker altså om skyhøyt nivå her! Har alle gutta dagen kan vi håpe på en plass inne blant de 20 beste, men vi tror egentlig at denne turneringa kommer for tidlig. Vi snakker tross alt februar og en oppladning i snø og is for våre menn, mens amerikanerne har ladet opp med korte bukser og t-skjorter på.

Når det gjelder Øwre og Brekke er de nesten rangert sist i feltet, men vi har selvsagt trua på at de kan spille godt over sin egen rating slik at vi kan få alle med inn i finalerunden. 

Håland var for øvrig med” der oppe” i 2020-utgaven av LVC –  du kan se video her: https://www.pdga.com/videos/2020-las-vegas-challenge-final-rd-f9-mpo-3-haland-brathwaite-lizotte-keith

Lykke Lorentzen ble som skrevet tidligere nummer seks for to år siden, men feltet er vesentlig større og sterkere nå. Lorentzen er rangert som nummer 33 av 60 kvinner, og bør også ha som mål å nå cuten – altså inne blant de 20 beste. Dette virker kanskje som beskjedne spådommer, men nivået er høyt og vi tror våre beste spillere av begge kjønn kommer sterkere utover i sesongen. 

Starten på et eventyr
Etter Las Vegas drar de fleste hjem til Norge igjen, men ikke Lunde og Håland. De blir i statene frem til midten av mai, og har med seg Truls Vik fra Tomrefjord som tour-manager og privatsjåfør, i tillegg til islendingen Blær Ørn som reisekamerat. På første del av reisen blir også Team Innovas Kristian Bålsrød med.

Vi kan se fram til blogger og mye interessant stoff fra USA utover våren, og Norsk riksdiskkasting har et rykende først intervju med Lunde om Amerika-turen – du finner intervjuet på Norsk riksdiskasting her:

https://open.spotify.com/episode/4adW8fjhLorvcbkOZWTE8w?si=Iyvmi8VRQpukdufv854Ddw

Ikke nok med at Lunde er på «radioen». Han er også å se på Youtube. Sjekk denne rykende ferske filmen: https://youtu.be/to1VI2kCBkE

Vi ønsker våre Amerikafarere lykke på ferden.

* (Ståle Hakstad/Øyvind Jarnes kom likt i 2017, Lunde vant i 2016).


Skroll til toppen