«Big T»er stor i USA

I seks uker har Truls Vik fra Tomrefjord vært tour-manager og sjåfør for de norske spillerne som for tiden turnerer i USA. Det har ikke gått ubemerket hen.

Big T hos Big D på en utendørsgrill i Tallahasse, fredag ettermiddag.

– Good morning, Big T!
Klokka er litt over 08.00, fredag 8.april, og Truls Vik har så vidt kommet seg ut av den 9 meter lange bobilen, som huser Peter Lunde, Knut Håland og islandske Blær Ørn Åsgeirsson. Big T er tidlig oppe denne dagen. Ting må ordnes før førstemann i bobilen skal starte klokka 10:15.

Men først. Hvordan ble ukjente Truls Vik fra Tomrefjord til » Big T»? En mann som nesten hele det omreisende DGPT-sirkuset nå kjenner til?
– Haha. Det var Casey White som kom med oppnavnet for et par uker siden. Og nå bruker alle det. Det er ikke akkurat slik at jeg er vanskelig å få øye på, jeg er jo relativt stor, sier Truls.

Et eventyr
Ukene på sirkusveien har gitt Vik mersmak. Da han ble spurt om å være tour-manager for gutta i januar i år, visste han ikke helt hva han gikk til. Vik rydda kalenderen. Takka ja. Noen anger har det aldri vært.
– Det har vært et eventyr. Hyggelig og spennende. Det å oppleve dette DGPT-sirkuset på nært hold er eventyrlig. Reise rundt i USA, oppleve nye steder, treffe folk, bli kjent med spillerne, arrangørene, knytte kontakter…det har vært en fantastisk reise siden vi starta i Las Vegas i midten av februar.

Big T drømmer stort
Nå drømmer Vik om å kunne leve av diskgolf. Ikke som spiller, men som tilrettelegger og manager. Og det er et behov, mener Vik.
– Jeg har lyst å leve av dette på fulltid som organisator. Og har knytta en rekke kontakter på disse ukene. Både gjennom DGPT, og flere av «teamene» og enkeltspillerne som er der ute. På media-biten og det organisatoriske er det flere oppgaver som kan fylles, og jeg mener bestemt at det er realisme i dette, og skulle det by seg en mulighet, noe jeg tror det kan være, er jeg klar, sier Vik.

Tom for minier
For et par år siden laget Truls, med humor i blikket, både minier og disker med logo og eget trykk. » Team Truls Vik», var påskriften. Nå er han snart tom, og har bestilt flere. Alle vil ha en liten bit av Big T.
– Seinest i dag kom Gannon Buhr bort til meg ved bobilen. Og spurte etter et mini. Jeg var ikke snauere enn at han fikk en, gliser Big T.

PS! Frisbeegolf.no er på plass i Amerika, og skal etter planen følge Anniken Steen, Lykke Lorentzen, Peter Lunde og Knut Håland neste uke i «Champions Cup», årets første Major-turnering i Georgia, som starter onsdag neste uke.

Her er diverse bilder fra fredagens runde i Talahasse:

Skroll til toppen