Disc Golf World Tour – starten på en ny era?

Disc Golf World Tour logo10. mars starter Disc Golf World Tour i California med La Mirada Open. Dette er den første verdensturneringen i diskgolf og vil foregå i henholdsvis USA, Tsjekkia, Finland og Sverige. Noen av de største verdensstjernene har annonsert sin deltagelse slik som Paul McBeth, Ricky Wysocki og Simon Lizotte. Men vi kan også forvente norsk deltagelse da vi har fått bekreftet at første påmeldte deltager fra Norge er Espen Møkkelgjerd. Vi tok en prat med arrangør Jussi Meresmaa fra Discmania og Espen for å høre mer om turneringen. 

Man hører til stadighet at diskgolf er en sport som øker enormt på verdensbasis og da Jussi Meresma fra blant annet Discmania i fjor annonserte Disc Golf World Tour, fikk sporten også sine første internasjonale turneringer.

Am I ready? I was born ready! Dette er en veldig spennende tid og vi begynner å nærme oss klare. Disc Golf World Tour vil være noe som gir ekstra mye oppmerksomhet rundt sporten og image til disk golf og har potensialet til å bli en x-faktor i sporten. Disk golf er fortsatt en veldig ung sport uten noen store proffesjonelle tourer og DGWT ønsker å bli det. Spoiler alert til de mest engasjerte disk golf fans: det første arrangementet vil ikke endre sporten umiddelbart men det vil være starten på en ny era. – Jussi Meresmaa

Bilde hentet fra https://allthingsdiscgolf.com/
Bilde hentet fra https://allthingsdiscgolf.com/

Første nordmann som er bekreftet til turneringen er Espen Møkkelgjerd. Han er en kjent figur i sporten her til lands som tidligere NC, NM og EM vinner. Han har kjent Jussi siden 90-tallet og var ikke i tvil om at han skulle være med på DGWT da han fikk muligheten som en av de første 100 spillerne med forhåndstildelt plass.

Jeg var ikke i tvil om at jeg ville være med på turneringen når jeg fikk muligheten. Jeg har kjent Jussi lenge og jeg har sett hva han og andre har gjort for diskgolf i Finland de siste 10-15 årene. Jeg har foreløbig meldt meg på turneringen i Tsjekkia, i Konopiště Open i mai. Dessverre har jeg ikke muligheten til å dra til USA eller Finland men man skal ikke se bort fra at jeg også tar turen til European Masters i Sverige. – Espen Møkkelgjerd

Espen Møkkelgjerd på HamarEspen har lenge vært Norges mest profilerte spiller, kanskje spesielt i utlandet. Han har vært den første nordmannen som fikk melde seg på av de 100 som har kvalifisert seg på verdensbasis, en liste som nå har blitt ekspandert og inkluderer 7 nordmenn på listen over 229 forhåndskvalifiserte spillere. Listen er basert på resultater fra PDGA Major, EuroTour og NC. Både Jussi og Espen er dog klare på hva det er som skal til for å få flere profilerte nordmenn i disk golf.

Norge har en bra disk golf scene. Jeg vil fortsatt anbefale nordmenn å reise utenfor Norge for å konkurrere. Det finnes mange gode arrangementer i land som Finland, Sverige og Estonia. Disc Golf World Tour vil ha den første turneringen i Europa i Tsjekkia, et fantastisk sted å spille disk golf på våren mens det fortsatt er snø her nord. – Jussi Meresmaa

Om vi vil se flere nordmenn på listene må flere nordmenn reise til utlandet for å konkurrere. Konkurransen bare i Finland er mange år foran Norge. Jeg tror at om bare 3-4 år vil vi se finske spillere i verdenstoppen. Så om man vil opp og frem i disk golf, vil jeg sterkt anbefale folk om å reise til utlandet slik som til Finland. Dette var det jeg gjorde på starten av 2000-tallet, med gode resultater. – Espen Møkkelgjerd

Det er vanskelig å ikke si seg enig i uttalelsene til Jussi og Espen. Ser man på rangeringen fra PDGA i fjor inneholder listen over de 50 høyest rangerte europeerne to nordmenn og 22 finner. Sporten ser ut til å ligge 5-10 år foran Norge i Finland men man ser også at tingene skyter fart i Norge. La oss håpe at dette også vil gi utslag i turneringer slik som Disc Golf World Tour og at vi får se flere nordmenn helt på toppen av listene. Det er i hvert fall ikke noen tvil om hva Espen har som mål.

Målet mitt er alltid Topp 10 i alle turneringer jeg skal være med på, også Disc Golf World Tour. Jeg vil være fornøyd med en topp 20 plassering, men topp 10 er målet!

Vi ønsker både Jussi og Espen lykke til i forberedelsene og gjennomføringen av Disc Golf World Tour og håper å få se flere nordmenn som en del av det internasjonale disk golf sirkuset.

Skroll til toppen