Carlos vant Maigolfen

Hele 45 spillere møtte opp på tradisjonsrike Maigolfen i år mot 27 i fjor. Det var et nydelig sommervær og en fantastisk dag på Ekeberg denne lørdagen og det ble mange gode resultater under de gode forholdene. Favoritten Carlos Rio vant i fjor med 36 spilte hull på 100 kast. Denne gangen slo han rekorden med hele 37 spilte hull og vant dermed årets Maigolfen.

Maigolfens historie

Maigolfen er blitt arrangert av Pancake hvert år siden 1980 og er Norges mest tradisjonsrike turnering med 32 års historie. Fra norgescupen ble etablert i 1988 har Maigolfen vært en norgescup-turnering hvert år (22 ganger) fram til 2009. Pancake søkte ikke om norgescup for maigolfen i år, noe de har gjort hvert år tidligere. I 2010 ble det søkt om NC-status men dette ble ikke innvilget pga andre sterke søknader dette året og et maks antall på 5 NC’er i året førte til at turneringen havnet utenfor norgescupen. Men turneringen lever likevel videre og som i fjor ble det arrangert i et spesielt format som kalles “100″.

Formatet «100»

Formatet “100” ble også spilt i fjor og var en stor suksess. Pancake kaller formatet for “100″, eller “hvor langt kan du komme med 100 kast?”. Det betyr at alle spillere får tildelt 100 kast når man starter. Alle starter fra hull nummer én og man går (fortrinnsvis)klassevis og i seedede grupper. Etterhvert som man spiller trekker man fra antall kast på hvert hull, helt til man har brukt opp alle sine 100 tildelte kast. Når siste spiller i puljen er ferdig går gruppen tilbake til sekretariatet og rapporterer hvor mange hull hver og én har klart å spille. Den som klarer å spille flest hull med sine 100 kast vinner.

Carlos og Ragnhild innfridde

Carlos Rio fra Pancake vant som forventet og spilte 2 hele runder på 48 og 49 og dermed var det 3 kast igjen til å begynne på 3.runde og klare hull 1, noe han klarte. Han klarte dermed å spille 37 hull på 100 kast men rett bak kom Lars Somby fra Muselunden og Thor Johansen fra Ekeberg og delte andreplassen med hele 36 fullførte hull.

Hele seks jenter var med på turneringen og til slutt var det Ragnhild Gryt fra Skjærstad som vant med 25 fullførte hull på sine 100 kast. Ewa Lundquist klarte 2.plassen med 24 hull mens Hanne Tosterud kom på 3.plass også med 24 hull men med færre kast til overs.

Masters-klassen ble vunnet av Gregory Sharp.

Chingkurver til vinnerne

Det ble spilt i klassene Open, Dame, Master og Amatør. I hver av klassene var det en chingkurv som førstepremie. Hvis Carlos fortsetter slik kan han vel snart lage en liten frisbeegolfbane i hagen 😉 I tillegg ble det delt ut masse PDGA-capser og frisbee-DVDer til CTP-vinnere og tilfeldige uttrekte. Etter de første 18 hullene ble det delt ut smurte baguetter, bananer og diverse drikke fra Coca-Cola som sponset turneringen.