Bodø Open leverte varene da Norgescupen ble avgjort

Vakre Bodø i solskinnet.
Foto: Alexander Mathisen

Forventningene ble innfridd under helgens Norgescup, da Nordlands metropolen Bodø var badet i solskinn under Bodø Open. Den store spenningen fikk man dog ikke oppleve i toppen i hverken Open eller Dame, da henholdsvis Øyvind Jarnes og Lydie Hellgren tok føringen fra første runde og beholdt ledelsen helt til slutt.Det var en nærmest perfekt ramme rundt Bodø Open 2017, med sol og lite vind under det meste av turneringen. Med to forskjellige baner i spill var det også to forskjellige kvaliteter ga også en litt schizofren opplevelse for spillerne, blant annet uttrykt i et sitat i Bodø Nu – «Det er noen «ræv-høl» på denne banen» – Håkon Kveseth

Bratten Frisbeegolfbane var banen som utfordret spillerne mest som forventet, og pallplassene ble også avgjort her. I Open var det fra runde en Øyvind Jarnes (Langevåg IL Diskgolf) som var i føringen, og med sin presise spinputt var det aldri noen tvil om hvem som skulle ta avgårde seieren i Bodø. Han vant til slutt med ti kast på nummer to, med en gjennomsnitssrating på 1006. Nummer to ble Fredrik Runsjø, som dermed fikk sin første pallplassering i Norgescup, i sin andre fulle sesong. Bergens store sønn Anders Haugen endte på tredjeplass. Med sin fjerdeplass vant også Ståle Stai Hakstad Norgescupen sammenlagt med 136 poeng, med flere pallplasseringer enn Øyvind Jarnes som også hadde 136 poeng.

I dameklassen var det ikke overraskende Lydie Hellgren som vant, og dermed også Norgescupen med tre seiere av tre mulige. Bak henne kom Hilde Hegland Kristiansen som fulgte opp sitt gode spill fra Trondheim Open, og ga Lydie kamp helt til siste runde.

Juniorklassen ble vunnet av Olav H. Breistein, som totalt dominerte og vant med hele 22 kast (214) foran Marius Urke (236) og Sander Pettersen (246). I Master vant leder i Ekeberg Sendeplateklubb Halvor Kippe sin første Norgescup, mens i Grandmaster sikret Knut Hummelvoll både seier i turneringen og Norgescupen med solid spill.

Med dette er Norgescupen 2017 ferdig, og NM står for døren. Vi forventer hard kniving når Norgeseliten drar til Hamar om noen uker, og vi kommer selvfølgelig tilbake med veien til Kongepokalen, videoer og artikler i tiden før, under og etter turneringen.

Fulle resultater for Bodø Open kan sees her.

Fulle resultater for Norgescupen 2017 kan sees her.

Jeinekameratene har video fra finalen i Open, se det under.

Skroll til toppen