Andre Johnsen vant i Skien


Årets siste norgescup Skien Open ble spilt sist helg og etter en jevn og spennende finale søndag vant hjemmefavoritten Andre Johnsen foran Norgesmester Carlos Rio. I dameklassen vant Lydie Hellgren med solid margin.

Formatet og Banen

Det ble spilt to 18-hulls runder på lørdag og en på søndag for alle, deretter 9-hulls semifinale og finale Open og 9-hullsfinaler for alle andre klasser på søndag ettermiddag. Banen var nesten lik som tidligere år med varierte utfordringer over 27 forskjellige hull derav 3 OB-øyer. To av disse hadde den spesielle «Bunker-regelen» som betyr at man ikke får straffekast ved bom men alltid må kaste på nytt fra samme sted som sist ved kast utenfor øya. Dette ga i praksis mindre straff for de fleste erfarne spillere men straffet de dårligste og nybegynnere i større grad enn ved vanlig øy-regler med Drop-Zone. Det var enkelte i Nybegynner og Juniorklassen som kastet alle diskene de hadde i baggen og litt til før de endelig traff. Det var også et utvidet og spesielt avslutningshull for anledningen. Hull 27 var det lengste og vanskligste hullet på banen med par på 5. Det gikk over halveis rundt en stor fotballbane med en lang og trang fairway underveis. Det var også mulig å kaste seg fram via midtsirkelen på banen for å komme seg til kurvområdet på to kast. Det var over 100 meter og litt nedover for å komme fram til sirkelen og det var enkelte blant de beste som valgte denne løsningen med stort hell. De fire finalistene i Open gikk derimot rundt hver gang for å satse på en 4′ eller 5’er. Hullet ble både fryktet og elsket og hatet og var et stort samtale-emne etter rundene. Uansett var hullet krevende å spille og underholdende å se på.

Jevn Open-finale

Etter 3 spilte runder og semifinale var det veldig jevnt i toppen med Carlos Rio og Andre Johnsen i teten og Espen Møkkelgjerd med bare et kast bak. Frank Wulff lå ytterligere tre kast bak og kom aldri i posisjon til å true ledelsen og havnet på en 4.plass. Det var helt åpent i topp 3 de første 2-3 hullene men så begynte Espen å falle ifra med et par OB’er. Og på det 4.siste hullet ble sjansen spolert for Espen med hele fire forsøk på putten som både Carlos og Andre satte på første. Carlos og Andre lå tett hele veien og når de kom til det siste beryktede Par5-hullet rundt fotballbanen var det Andre som ledet med et kast. Carlos gikk som vanlig den safe veien til første hjørne og deretter et fint innspill på den trange langsiden. Han spilte for en 4-er og klarte til slutt dette med en ganske lang putt. Andre skjønner etter første kastet at Carlos går for en 4-er og må få minst like godt resultat for å vinne. Første kastet var et ekstra langt kast over kortsiden av banen og lå ca 40 meter foran Carlos. Så skjedde det ingen trudde skulle skje: Andre kaster neste kast videre over hele resten av banen (godt over 100 meter). Det virker på alle som at han vil fram til kurven for en 3-er slik som Espen kastet rett før han men egentlig er det et mislykket forsøk på å kaste seg til neste hjørneområde i enden av langsiden rett fram. Kastet flyter mot kurven men blir for kort og treffer gjerdet nederst ved bakken og alle trudde at hjemmehåpet Andre ville miste seieren med denne bommen. Men disken var ikke å se og noen begynte å løpe bort for å sjekke hva som hadde skjedd. Stor var jubelen og forbauselsen da beskjeden kom om at disken var på god side under gjerdet. Dommer Uli Rau kom også bort for bekrefte at disken var god og dermed kunne Andre sikre seieren ved å legge seg safe under kurven ca 20 meter lengre fram få en 4-er som Carlos. Fjorårets norgesmester Andre Johnsen vant dermed Skien Open for andre år på rad, et kast foran regjerende norgesmester Carlos Rio på andre plass.

Lydie best igjen

I dameklassen var det Lydie Hellgren som regjerte helt fra start til slutt. Hun vant med 25 kast forran Abbi Nilssen som også spilte godt forran resten av dameklassen. Det var derimot mer spennende om 3.plassen hvor Linda Emanuelsson og Ewa Bergqvist lå gjevnt gjennom hele turneringen. Ewa spilte best av de to i finalen og fikk 3.plass, 5 kast foran Linda.

Les alle Twitter-meldingene før, under og etter turneringen

Resultater ligger ute på DSNs resultatapplikasjon og PDGA

Skroll til toppen